Здравето на всеки човек зависи от способността на тялото да

...
Здравето на всеки човек зависи от способността на тялото да
Коментари Харесай

Детоксикация на черния дроб в 5 стъпки


Здравето на всеки човек зависи от способността на тялото да преработва и изхвърля токсините. Повечето хора имат потребност от сериозна детоксикация, поради замърсяванията в околната среда, токсичната козметика и модифицираните храни. Затова е значимо да подкрепим черния дроб, в неговата значима задача за детоксикацията.

Основен метод за освобождение от токсините е посредством черния дроб. Той е един от най-усилено работещите органи в тялото, който пречиства кръвта, създава злобен сок, преработва хормоните, съхранява значими витамини, минерали и желязо. Когато черния дроб не работи вярно, не можем да преработваме оптимално храната, изключително мазнините.

Признаци, че черният дроб не работи вярно

Някои признаци демонстрират, че черния дроб не работи вярно като отичане на корема и газове, киселинен рефлукс и киселини в стомаха, запек, пожълтяване на кожата и очите (жълтеница), некадърност за намаляване, изменчиво въодушевление с тревога и меланхолия, тъмна урина, розацея, хронична отмалялост, нараснало изпотяване, слаб вкус, елементарно посиняване.

Можем да подкрепим работата на черния дроб като създадем филтриране.

5-те стъпки за детоксикация на черния дроб са:


1. Премахнете токсичните храни

2. Пийте сурови зеленчукови сокове
3. Яжте храни, богати на калий
4. Пийте добавки с бял бодил, куркума, корен от глухарче
5. Яжте черен дроб

Премахване на токсичните храни


Диетата богата на модифицирани храни излага на риск черния дроб. Рафинираните масла, бяла захар, конвенциално отглежданите храни и месо са токсични за организма. Хидрогенираните мазнини наричани още транс мазнини усилват с 25% риска от сърдечно-съдови заболявания и водят до нараснало инфектиране в организма.

В полуфабрикатите, бързите храни и месата се прибавят нитрати и нитрити, които имат съществени опасности за здравето. Те се прибавят с цел да се резервира храната за по-дълго време, да не се развиват бактерии и да се запази цвета. Но могат да се заменят с по-полезни за черния дроб храни.

Свързани публикации.. Стрес и естествени способи 0 Как тялото алармира, че се нуждае от детоксикация? 0 Бял бодил – водещо средство за детоксикация на черния дроб 0

Вместо салами може да употребявате печено органично месо за сандвичи, обяд или закуска. Вместо чипс и снаксове, заложете на плодове, ядки, домашни барчета или бонбони от плодове и ядки, нарязани на пръчици моркови и други зеленчуци.

В допълнение на здравословното хранене е значимо да сте сигурни, че храносмилателните ензими работят оптимално. Проблеми с чернодробните ензими също способстват за чернодробно заболяване и имат връзка с храносмилателни болести като заболяването на Крон.

Сурови зеленчукови сокове


На процедура е невероятно да изядем толкоз доста зеленчуци, нужни за качествено филтриране на черния дроб. С помощта на сокове, можем да приемем нужните 4-5 зеленчукови хранения с органични, чисти зеленчуци. Под формата на сокове могат да се одобряват и не толкоз вкусни и приятни зеленчуци.

Като сокове зеленчуците се смилат по-лесно и по-бързо се всмукват. Зеленчуците, които са идеални за филтриране на черния дроб са зеле, карфиол и брюкселско зеле. Не звучи доста вкусно, само че към тях могат да се прибавят и други зеленчуци като моркови, цвекло, краставици, зеленолистни. Могат да се прибавят подправки като магданоз, мента и други Тези сокове оказват помощ и да се балансира алкално-киселинното равновесие в тялото.

Морковите са значими за филтриране на черния дроб. В черният дроб бета каротена се трансформира във витамин А с цел да се изхвърлят токсините и да се понижат мазнините в черния дроб. Може да се направи пречистващ сок от моркови, джинджифил, краставица и портокал.

Богатите на фибри храни, подкрепят храносмилането и изхвърлянето на отрови през стомашно-чревния тракт. Коренът от джинджифил успокоява храносмилателния тракт, понижава газовете и работи противо-възпалително.

Богати на калий храни
Дали одобряваме нужните 4700 мг калий на ден? Вероятно не. Богатите на калий храни оказват помощ за понижаване на систоличното кръвно налягане, холестерола, за положителното здраве на сърдечно-съдовата система и за филтриране на черния дроб. Вместо добавки може да приемате повече богати на калий храни.

Сладки картофи – те са най-богати на калий, а не бананите. Среден по мярка сладостен картоф съдържа 700 мг калий, както и фибри и бета каротен. Сладкият картоф има единствено 131 калории, богат е на витамини Б6, Д, Ц, магнезий и желязо. Въпреки, че е сладостен на усет не провокира бързо повишаване на кръвната захар.

Доматени сосове – калия, както и другите потребни съставки на доматите са по-концентирани когато е под формата на доматено пюре, сос или пастет. Чаша доматено пюре съдържа 1,064 мг калий, до момента в който чаша пресни домати има единствено 400 мг калий. Подходящи са домашно приготвените пюрета и сосове с биологично отглеждани домати.

Зелените листа на цвеклото и спанак – зелените листа на цвеклото са богати на антиоксиданти и една чаша от тях съдържа 1300 мг калий. Може да добавите цвекло и листата от него в пресния сок, в салатата, да ги задушите леко. Цвеклото също по този начин пречиства жлъчката и усъвършенства секрецията на злобен сок. Спанакът също е добър източник на калий, съдържа 800 мг калий на порция.

Бобови растения – те са богати на калий, протеини и фибри. Белият фасул, аления фасул, нахута могат да се употребяват в разнородни ястия, супи, пастети, даже десерти.

Меласа – 2 лъжици от този богат, естествен сироп съдържат 10% от дневната доза калий. Освен калий меласата съдържа желязо, калций, манган и мед. Може да замените другите натурални подсладители, които употребявате с меласа.

Банани – за край прибавете банани към смутитата си. В съпоставяне с другите храни, бананите имат единствено 470 мг калий, само че също така те подкрепят храносмилането и изхвърлянето на отрови и тежки метали.

Важно – в случай че имате остатък на калий в бъбреците, храните богати на калий би трябвало да се употребяват умерено!

Добавки с бял бодил, глухарче и куркума

Белият бодил е краля на детоксикиращите билки, който оказва помощ за изхвърляне на насъбраните тежки метали, медикаменти, отрови от околната среда и алкохол. Помага още за понижаване на нездравословните резултати върху черния дроб след химиотерапия и радиация. Активната съставна част силимарин ускорява силата на клетъчните стени в черния дроб и поддържа регенерацията.

Куркумата понижава болката в ставите, работи като антидепресант, потребна е за храносмилането, оказва помощ за баланс на кръвната захар, поддържа хубавичко чернодробна тъкан и чернодробен метаболизъм. Куркумата е обект на доста сегашни изследвания с изгоди при Алцхаймер, рак, меланхолия, остеоартрит, здрава млечна жлеза и простата, хронични болки и други

Коренът от глухарче е натурален диуретик, като по този начин черния дроб по-лесно отстрани токсините. Освен това ускорява имунната система, балансира кръвната захар, облекчава киселините и успокоява храносмилането. Богат е на витамини и минерали.

Коренът от репей също като глухарчето оказва помощ за детоксикацията, като пречиства кръвта и по този начин поддържа черния дроб. Както белия бодил и корена от глухарче, може да се приема като добавка или чай.

Консумиране на черен дроб
Черният дроб от пасящи телета или пилешкия черен дроб е богат на витамини А и Б, желязо, фолиева киселина, холин, цинк, хром. Той е една от наситените на потребни съставки храна.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР