Лятото обикновено носи позитивни емоции, дъх на море, свежест, дълги

...
Лятото обикновено носи позитивни емоции, дъх на море, свежест, дълги
Коментари Харесай

Грижа за здравето през лятото


Лятото нормално носи положителни страсти, мирис на море, прохлада, дълги нощи навън, срещи с другари, пътешествия, сватби … и какво ли още не.

Денят става по-дълъг и прекарваме повече време на открито, на плажа, след природата, стоим до късно вечер, спим по-малко и имаме повече сила.

Има обилие на повече пресни плодове и зеленчуци, с които набираме нужните витамини за по-хладните сезони. Пресни, свежи и зелени подправки също. Билките цъфтят и можем да си изсушим за зимата за чай или като подправки.

Някои приготвят консервите с домати, лютеница и конфитюри. Те са за предпочитане пред купешките, в които има добавено нишесте, а в сладката повече захар от нужното. Други замразяват подправки и зеленчуци.

Какво може да си изсушите от подправките, съвсем всичко само че най-много – магданоз, копър, коприва, мащерка, риган, босилек, розмарин…

Хидратацията през лятото

Знаем, че през лятото губим повече вода и е значимо да хидратираме тялото с течности, за предпочитане това са преди всичко водата, след това вода с лимон, домашни лимонади, студени супи, айрян в случай че консумирате млечни. Избягвайте алкохола, газираните питиета и ледено студените неща, тъй като охлаждат стомаха.

Хидратация на кожата

Кожата също има потребност от по-специална грижа. Заради слънцето, морската вода, водата от басейните тя се изсушава повече. Подходящи са хидратиращите артикули с алое вера, чисти натурални масла като кокосово, какаово, арганово, масло от ший, карите, бадемово и други

Свързани публикации.. Детоксикация на черния дроб в 5 стъпки 0 Здравословната нечистотия 0 Супер храни за здраве и дългоденствие 0

Слънцезащита

Най-добрата слънце отбрана е отбягване на мощното слънце и управление на времето прекарано на слънце. Въпреки, че слънчевите бани са потребни и си набираме витамин Д, въпреки всичко и не е добре да се прекалява. Имайте поради и че в случай че употребявате слънцезащитни масла с фактор над 8 се блокира образуването на витамин Д в кожата. Може да употребявате натурални масла, които имат естествена слънце отбрана като масло от малина, масло от морковено семе, масло от пшеничен зародиш.

Балансирано хранене

Заложете на изобилието от червени и зелени сезонни плодове и зеленчуци, които поддържат работата на сърцето и тънките вътрешности. Това са дейните органи през лятото съгласно обичайна китайска медицина. Храните и ядливите билки с горчив усет укрепват тези органи.

Ограничете печените меса на скара и заложете на повече салати, зеленчукови ястия и сурова, свежа храна. През лятото можем да се оправим с повече сурова храна, за разлика от зимата, когато е за предпочитане храната да е топла, сготвена и по-калорична.

Сега е момента за зеленчукови и плодови фрешове и смутита. Ако решите да се поглезите със сладолед избирайте подобен с същинско мляко и сметана или кокосово мляко, както и може да си приготвите у дома сладолед от разрушени с блендер плодове.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР