Великобритания въвежда нов закон, който забранява използването на слаби пароли

...
Великобритания въвежда нов закон, който забранява използването на слаби пароли
Коментари Харесай

Великобритания забранява слабите пароли

Великобритания вкарва нов закон, който не разрешава потреблението на слаби пароли за киберсигурност. Законът вкарва минимални условия за сигурност, като на тях би трябвало да дават отговор всички устройства, които се продават в страната, оповестява в. The Guardian.

Много устройства идват с задействани базови пароли по дифолт. Обикновено това са къси изречения като " admin " или " 12345 ", или " 0000 " и така нататък Според английския Департамент по просвета, нововъведения и технологии, това би трябвало да се промени.

Новият закон вкарва условие всевъзможни устройства, който употребяват пароли, да идват с по-сложни пароли по дифолт. И също така, устройствата би трябвало да приканват потребителите да измислят и сменят паролите с по-сложни и в случай че не дават отговор на стандартите, да ги предупредят.

Производителите би трябвало да създадат и елементарно налични форми за контакт, с цел да могат потребителите да им изпращат мнения и сигнали за проблеми и недостатъци в устройствата. Също по този начин фирмите ще са задължени по-ясно да споделят проектите си за " кръпки " и усъвършенствания в сигурността.

Задълженията за по-сложните пароли са ориентирани към фирмите. Крайните консуматори не са длъжни да поставят комплицирани пароли, въпреки да е в тяхна изгода. Надеждата на законодателите е посредством задължаването на производителите, това последователно да усъвършенства и навиците на самите крайни консуматори и да вдигне общото равнище на сигурност. Най-често пробивите стават точно поради слаби пароли и неактивирането на доста от ограниченията за отбрана като двуфакторната автентикация и други

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР