Заподозряният за двойно убийство - на 14 годишната Ваня Гьорчевска

...
Заподозряният за двойно убийство - на 14 годишната Ваня Гьорчевска
Коментари Харесай

Люпчо Палевски беше екстрадиран от Турция

З аподозряният за двойно ликвидиране - на 14 годишната Ваня Гьорчевска и 74 годишния Панче Жежовски от Велес, потресло Република Северна Македония в края на ноември предходната година Люпчо Палевски-Палчо е екстрадиран и към този момент е на територията на Северна Македония , потвърдиха публично от Министерството на вътрешните работи в страната информацията, която от вечерните часове циркулира в медийното пространство в страната.

„ Полицаи от Отдела за интернационално полицейско съдействие на Министерство на вътрешните работи, в съдействие с турската полиция, завършиха процеса по екстрадиция от Република Турция на Люпчо Палевски (59) от Скопие, за който е издадена интернационална заповед за следствие на закононарушенията „ похищение “ и „ ликвидиране “ според заповед, издадена от Основната прокуратура в Скопие. Лицето е трансферирано в пандиза в Скопие ”, оповестяват от Министерство на вътрешните работи в Република Северна Македония.

За предстоящото изгонване на Люпбо Палевски, който беше задържан при започване на декември предходната година в Турция оповестиха на първо време от партията, чийто ръководител до скоро беше той. От " Десна " оповестиха с кой полет Палевски идва от Турция в Скопие и в какъв брой часа каца в столицата на Република Северна Македония. Пред пандиза в Шуто Оризари се събраха кореспонденти, в очакване на идването на колите с Палевски, в чието неявяване му беше избран 30 дневен арест. 

Люпчо Палевски е главен обвинен за двойното ликвидиране, което потресе Република Северна Македония в края на ноември. Останалите обвинени бяха задържани, само че Палевски към този момент беше напуснал страната в посока Белград, след което с автомобил през България се е придвижил към Турция. Именно там, в Балъкесир, Палевски беше задържан, откакто беше издадена интернационална заповед за търсене и оставен в затвор, до момента в който тече процедурата за изгонване. 

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР