Ботев Пловдив спечели Купата на България за четвърти път в

...
Ботев Пловдив спечели Купата на България за четвърти път в
Коментари Харесай

Ботев Пловдив спечели Купата на България

Ботев Пловдив завоюва Купата на България за четвърти път в историята си. На финала на шампионата пловдивчани надиграха първенеца с 3:2 и зарадваха хилядите своите последователи, пътували до София, с цел да участват на дуела на Националния стадион „ Васил Левски “.

С триумфа Ботев си подсигурява присъединяване в шампионата Лига Европа. А също така изхвърли Левски от евротурнирите.

Въпреки дъжда, дуелът беше един от най-зрелищните финали в шампионата през този век. Мачът стартира с ранни голове. Ботев поведе в 4-а минута след заучено осъществяване на корнер. Ивелин Попов центриране на близката греда към Антоан Конте, който с глава не остави шансове на вратаря на Лудогорец Дамян Христов и означи първия си гол с жълто-черния екип.

Само четири минути по-късно Лудогорец изравни. Рик Джонатан подаде към Кайо Видал, който отклони за Квадво Дуа и той промуши топката сред краката на стража Хидайет Ханкич. Зелените имаха още няколко благоприятни условия за гол, но Джонатан и Дуа ги пропуснаха.

Пет минути преди почивката капитанът на Лудогорец Антон Недялков пропусна отлична опция да даде задатък на своя тим. И малко по-късно пловдивчани още веднъж поведоха. Джеймс Ето’о откри Мартин Секулич в чиста позиция и той прати топката в мрежата за 1:2. Христов пък се сблъска със Секулич и на почивката беше сменен от 20-годишния дебютант Пламен Пепеляшев.

След почивката Ботев се прибра. В 50-а минута Ивелин Попов получи топката пред наказателното поле и стреля неопределено. Осем по-късно обаче Уме Емануел направи 1:3. Брахими се възползва от неточност на Сонко Сунберг в средата и изведе Емануел, който преодоля Пепеляшев.

Лудогорец понижи пасива си в 71-а минута с попадение на Руан Круз след асистенция на Недялков. В добавеното време реферът Драгомир Драганов отсъди дузпа за Лудогорец. Руан Круз обаче стреля над вратата и отприщи жълто-черната наслада.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР