Много хора се запознаха с казуса на белодробната болница в

...
Много хора се запознаха с казуса на белодробната болница в
Коментари Харесай

Има ли бъдеще изоставената болница в Радунци

Много хора се срещнаха с проблема на белодробната болница в Радунци още при започване на първата вълна на пандемията, когато заговорихме, че няма кревати в лечебните заведения, няма къде да се лекуват хората, а имаме една голяма постройка, издигната на 15 000 кв. метра, в Радунци, Старозагорско, посред планината, за да бъде белодробен диспансер. Тази постройка се разрушава и е в окаяно положение, съобщи Българска национална телевизия.

Валентин Недков се пробва самичък да я брани. В началото - да не бъде разрушена, а в този момент се пробва да събере каквото има от нея и да избави имуществото. Постоянно има нападения и се краде каквото е останало. Доскоро е имало и техника, а сега в постройката има доста имущество и документи.

" Болницата в Радунци е изоставена от 2015 година и сега, в последната една година сме обект на изключително огромни набези и опустошения вътре в болничното заведение от недобросъвестни жители. Опитваме се да я запазим, тъй че едни последващи ръководства да могат да вземат по-адекватни решения за нейното потребление в бъдеще ", сподели Валентин в " Денят стартира ".

Той добави, че болничното заведение е добре непокътната и с ремонт би могла да се употребява. Легловата база е доста огромна.По думите на Валентин от Министерството на здравеопазването напълно са адбикирали от опцията тя да бъде преизползвана и сега се пробват да я продадат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР