Митнически служители откриха над 11 кг марихуана в контейнер за

...
Митнически служители откриха над 11 кг марихуана в контейнер за
Коментари Харесай

Откриха 11 кг марихуана в контейнер за смет на ГКПП Капитан Андреево

Митнически чиновници откриха над 11 кг марихуана в резервоар за боклук на граничния пункт " Капитан Андреево ", оповестява Агенция " Митници ".

На 28.05.2022 година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на трасе " Входящи товарни коли " зад гараж за осъществяване на щателна митническа инспекция в железен резервоар за боклук била открита чанта, съдържаща суха зелена листна маса. Направеният полеви наркотест, реагирал позитивно на марихуана. Наркотичното вещество е с общо чисто тегло 11 460 грама. Стойността му се прави оценка на 45 840 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

При извършените оперативно-издирвателни мероприятия от митническите органи под надзора на Окръжна прокуратура -Хасково е открит възможен причинител с букви. Това е Д.О. на 51 година,турски жител, водач на товарен автомобил, който е притеглен в началото като очевидец. След последвалите процесуално-следствени дейности е потвърдена неговата съпричастност за опит да придвижи през границата на страната от България към Турция високорисковото наркотично вещество - марихуана.

Той е арестуван за период от 72 часа, а на 28.06.2022 година по искане на прокуратурата съдът е взел по отношение на него мярка за неотлонение " задържане под стража ".
 Откриха 9 кг марихуана на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево
Откриха 9 кг марихуана на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево

Наркотикът е бил прикрит в газова бутилка на лек автомобил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР