Минутки за класика в кухнята - Свинско с кисело зеле

...
Минутки за класика в кухнята - Свинско с кисело зеле
Коментари Харесай

Свинско с кисело зеле и праз на фурна

Минутки за класика в кухнята - Свинско с кисело зеле и праз на фурна

Необходими Продукти

● кисело зеле - 1 кг
● праз - 2 стръка
● свеж лук - 1 филиз
● дафинов лист - 2 бр.
● свински джолани - 2 бр., към 800 г
● ориз - 200 г
● червен пипер - 1 с.л.
● куркума - 1 щипка
● олио - 100 мл.
● бахар - 2 - 3 зрънца
● черен пипер - 10 зрънца
● сол

Начин на подготвяне

Свинските джолани се цепват напречно на обособени по-малки части с кост. Може да помолите да свършат това вместо вас в месарницата.

Месото с единия дафинов лист и зрънцата бахар и черен пипер се слагат в леко подсолена вода и се поставят на сдържан огън до момента в който свинското стартира да се отделя с лекост от кокала. (около 2 часа).

Лукът и празът се нарязват и запържват до омекване в олиото. Сипва се киселото зеле - накълцано, и аления пипер, куркумата, другият дафинов лист и малко сол. След една-две минутно безредие се прибавя оризът, авансово наквасен в студена вода и добре почистен.

Запържва се за малко и се налива 200 мл зелев сок. Готви се до момента в който се редуцира съвсем изцяло и всичко се изсипва в тавичка.

Към зелето и ориза се налива бульон от варенето на джоланите - на 1 обемна част ориз-2.5 елементи течност. Може и малко повече, в случай че обичате зрънцата по-меки и пухкави. Зависи и от марката и типа, който употребявате.

Подредете в тавичката и частите свинско месо и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна до момента в който се всмуква всичката течност и ястието остане на лой.

Добър вкус.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР