Министерството на здравеопазването обмисля да намали срока от шест месеца

...
Министерството на здравеопазването обмисля да намали срока от шест месеца
Коментари Харесай

Здравното министерство обмисля да намали срока за поставяне на бустерна доза

Министерството на опазването на здравето обмисля да понижи периода от шест месеца за бустерна доза, който в този момент се изисква да е минал от слагането на последната доза ваксина против COVID-19. Това се разбра от изявление на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на брифинг в Министерството на здравеопазването.

" Направихме информация за множеството от половината страни в Европейския съюз и шаренията е цялостна: има условия и за три, и за четири, и за пет, и за шест месеца преди бустерна доза. Но явно намаляването на периода е неотложно поради, както и към този момент наличните данни по кое време може да бъде направено ", съобщи Кунчев.

От изявлението му се разбра, че преосмисленият наложителен най-малък период сред завършването на имунизационния цикъл (изразът се употребява, тъй като имунизациите на трима от производителите са в две дози, а на четвъртия е в една - бел. авт.) и спомагателната доза няма да е по-кратък от два месеца:

" Единственото лимитиране е една рекомендация на Европейския център по надзор на болесттите, че в случай че е под два месеца, това към този момент не е бустер, а е част от главната скица ", сподели Кунчев.

Досега за приложимост в Европейския съюз като бустерни дози са утвърдени имунизациите на " Пфайзер " / " БиоНТех ", " Модерна " и.

Още за бустерната доза четете

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР