Министерството на финансите изпрати днес официално към Европейската комисия първото

...
Министерството на финансите изпрати днес официално към Европейската комисия първото
Коментари Харесай

България изпрати към ЕК първото искане за плащане по Плана за възстановяване

Министерството на финансите изпрати през днешния ден публично към Европейската комисия първото искане за заплащане по Плана за възобновяване и резистентност на стойност 1 368 912 911 евро. Това се случва в периодите, избрани в оперативните договорености сред Република България и Европейска комисия, разясняват от министерството. 

Искането за заплащане включва 22 стадия и цели, свързани с осъществяването на 18 промени и вложения от Плана, като единствено за един стадий се рапортува отчасти осъществяване, който се чака също да бъде изпълнен в границите на периодите за обзор и утвърждение от Европейска комисия, според член 24 от Регламент (ЕС) 2021/241 на Европейския парламент и на Съвета от 12 февруари 2021 година за основаване на Механизма за възобновяване и резистентност.

„ Това е значима крачка за осъществяването на Плана. Надявам се общите старания на българските институции да доведат до сполучливата му реализация, с цел да може тези средства да подкрепят стопанската система ни и цялото общество да види резултатите от тях “, коментира министърът на финансите Росица Велкова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР