Министерският съвет реши да се открие консулство на Република Колумбия

...
Министерският съвет реши да се открие консулство на Република Колумбия
Коментари Харесай

Още почетни консули: Сокол Янков на Колумбия у нас, Уалид Ал-Куда на България в Йордания |

Министерският съвет реши да се открие консулство на Република Колумбия у нас, ръководено от почетно консулско длъжностно лице. Сокол Янков ще извършва функционалностите на почетен консул. 

Той е бакалавър по „ Икономика " и магистър по „ Бизнес администрация " от Нов Български университет. От 2007 година досега е заемал разнообразни управителни длъжности в частния бранш. 

България пък открива почетно консулство в Йордания, с консулски окръг провинция Акаба, реши още държавното управление. На поста е назначен Уалид Ал-Куда, който е български и йордански жител и неведнъж е съдействал на посолството, както и на консулската работа, при проблеми на български жители в страната. 

Откриването на почетно консулство и назначението на почетен консул със седалище в Акаба има за цел одобряване на българското наличие в страната, интензивно насърчаване на двустранните връзки и отбрана на ползите на българските физически и юридически лица. 

Интересът към поста почетен консул набъбна внезапно, откакто стана ясно, че някогашният претендент за вицепремиер и началник на Министерство на вътрешните работи Петър Илиев е на Барбадос у нас. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР