Министърът на външните работи на Австрия Александър Шаленберг призова за

...
Министърът на външните работи на Австрия Александър Шаленберг призова за
Коментари Харесай

Шаленберг: Русия остава част от европейската история и култура, да не прекаляваме с мерки срещу нея

Министърът на външните работи на Австрия Александър Шаленберг прикани за възприятие за мярка в дейностите по отношение на Москва по отношение на експанзията против Украйна,

" Не бива да прекаляваме, да вземем за пример като въведем възбрана за издаване на визи за 144 милиона руснаци ", съобщи Шаленберг. " Русия ще остане част от европейската история и просвета ", добави той.

Австрийският министър акцентира, че няма подозрение за цялостната поддръжка за Украйна в битката ѝ за суверенитет и териториална целокупност.

 

" Бруталната война, подстрекавана от Русия, е безумство. Но в това време би трябвало да мислим за деня, седмицата и месеците по-късно ", съобщи Шаленберг, представен от неговия представител, на конференция на елитния френски университет Sciences Po в Париж.

В бъдеще европейската архитектура за сигурност ще би трябвало да включва по един или различен метод и Русия като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и като нуклеарна мощ. Организацията за сигурност и съдействие (ОССЕ) би трябвало да бъде непокътната - изиска Шаленберг и още веднъж разкритикува изключването на съветския външен министър Сергей Лавров от неотдавнашната среща на ОССЕ в Полша.

" ОССЕ е една от дребното останали платформи, където съветските дипломати би трябвало да седят и да слушат нашите причини, нашата остра рецензия на съветската нападателна война ", сподели външният министър. " Запазването на възприятието за мярка " е една от най-големите задания за 2023 година, сподели Шаленберг, като добави, че другата задача е да се резервира единството. " Действията ни през днешния ден ще дефинират статута на свободния свят през идващите години ", акцентира той.

Украинското външно министерство реагира на изявленията на Шаленберг по следния метод: " Призивите за продължение на разговора с Русия и за почитание към нейната история и просвета ускоряват възприятието за безотговорност на Кремъл ", се споделя в изказване на представителя на външното министерство в Киев Олег Миколенко.

Източник: dnes.dir.bg

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР