Отделът за закрила на детето във Велико Търново не е

...
Отделът за закрила на детето във Велико Търново не е
Коментари Харесай

МВР: Собственикът на пистолета от Арбанаси ще бъде обвинен

Отделът за протекция на детето във Велико Търново не е осведомен от прокуратурата, както обявиха нощес от държавното обвиняване, а се е самосезирал за случая, при който дете простреля с военен револвер друго дете на частно тържество в неделя в село Арбанаси. Започнало е изследване. 

На този стадий са се отзовали единствено родителите на момчето, което стреля с револвера. Вътрешният министър Калин Стоянов удостовери, че в четвъртък притежателят на оръжието, с което стана случая, ще бъде упрекнат, цитира още БНР.  

Отделът за протекция на детето прави изследване за нуждата от поддръжка на двете деца, взели участие в случая, и на техните фамилии. Родителите на 11-годишното момче са си обезпечили психолог (същото сподели по-рано през днешния ден и татко му Явор Божанков, б.р.).

Социалните служащи към момента не са влезнали в контакт със фамилията на простреляното 12-годишно момиче. На този стадий по-скоро може да се приказва, че случилото се е безразсъден случай, а не родителска немарливост, съобщи за БНР Мариета Гъркова, шеф на отдела за протекция на детето в обществената организация във Велико Търново.

Като голям шанс дефинира случилото се на празненството в дома на предприемача Димитър Бонзов вътрешният министър.

" Аз не мога да си обясня по какъв начин човек на такава възраст може да остави безнадзорно толкоз съществено оръжие в наличието на деца. "

В неделя 11-годишният наследник на народен представител простреля с револвера на Димитър Бонзов в десния крайник 12-годишна своя родственик. По предпочитание на родителите момичето е на лекуване в софийска болница. Собственикът на оръжието беше в  ареста за няколко часа, следва да му бъде повдигнато обвиняване.

" Всички дейности, които се правят и все още, се съгласуват с прокуратурата. На лицето е връчена призовка, в четвъртък следва да се яви, с цел да бъде притеглен като обвинен ", уточни вътрешният министър.

Прокуратурата изчаква съдебно-медицинската експертиза, която би трябвало да откри дали простреляното момиче е с лека или със междинна телесна щета, стана ясно още.

От прокуратурата показаха през вчерашния ден, че оръжието на предприемача е било оставено без контрол на скамейка, към която са си играли децата, преди да стане случаят.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР