Министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу инспектира отдалечените

...
Министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу инспектира отдалечените
Коментари Харесай

Шойгу е инспектирал ядрения полигон на Нова Земя

Министърът на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу инспектира отдалечените арктически гарнизони на Северния флот. Това са съобщили от министерството на защитата на Русия, предава РИА Новости .

" Ръководителят на съветското военно ведомство ревизира организацията на служебните действия и осъществяването на дилемите по предопределение на специфичните елементи, дислоцирани на архипелага Нова Земля, включително готовността за дейности по отбрана и защита на сериозни обекти “, се показва в известието.

Заедно с ръководителя на " Росатом " Алексей Лихачов Шойгу е обиколил Централния полигон на Нова Земя. От 1954 година до 1990 година там са извършени 132 атмосферни, подземни, подводни, повърхностни и наземни проби на нуклеарни оръжия, общата мощ на които е 94% от всички нуклеарни детонации, осъществени в Съюз на съветските социалистически републики.

Актуалните задания на Централния образователен полигон в Министерството на защитата са наречени " Подготовка и тествания на перспективни мостри на въоръжение и военна техника ".

Освен това Шойгу е инспектирал готовността на обектите на обществената инфраструктура в село Белушя Губа на Нова Земля. Там се намира най-северното учебно заведение в Русия, предопределено за над 250 възпитаници. Министерството на защитата на Русия напомня, че предходната година по решение на Шойгу на Нова Земляе издигната детска градина със зимна градина, физкултурен салон и плувен басейн. В момента се приготвят за въвеждане в употреба три жилищни здания за военнослужещи, а още една е в развой на създаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР