Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев взе отношение по

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев взе отношение по
Коментари Харесай

Министърът на спорта: БФС да намали броя на чужденците в първенството ни

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев взе отношение по рецесията в българския футбол като даде съвет на БФС да понижи броя на чужденците в шампионата ни.

" Едва ли има човек, който да не претърпява, това което се случва във футбола. Проблемите са трупани в годините обратно и решението няма да пристигна бързо. Трябва да се работи в детско-юношеските школи, да се заложи да се развиват повече гении и спортисти. Във волейбола са наложили ограничаване - най-много 5 картотекирани чужденци и най-много трима по едно и също време на терена. Това дава късмет на повече българи. Футболът също може да осмисли нещо в тази посока ", съобщи Илиев пред bTV.

Съветът му е леко чудноват, защото и сега БФС е въвел ограничаване за броя на чужденците отвън Европейски Съюз - на терена може да има най-много петима. За футболистите с паспорти от Европейски Съюз подобра рестрикция обаче е немислима, защото би се попречило правото на труд в границите на Европейския съюз.

Министър Илиев също по този начин не се ангажира, че през неговия мандат ще се вземе решение за градежа на нов народен стадион и трансферира тематиката към възможния му правоприемник.

" Хоризонтът на нашето държавно управление не допуска построяването на нов народен стадион. Правим изследвания за къде е най-подходящата локация, какъв брой би коствало и вероятно планиране на такова оборудване. За 18 месеца е доста мъчно да бъде приключен подобен план ", изясни той.

Димитър Илиев също по този начин предвижда ново закъснение за неустановен и евентуално много дълъг интервал от време на реконструкцията на стадион " Българска войска ", откакто бе импортирана нова тъжба в съда.

" Има импортирана тъжба, което сигурно ще забави плана. Не е прелестно, тъй като таман на стартовата линия беше застанал ЦСКА и в този момент отново се влиза в някакви процедури, които не се знае какъв брой време ще траят. Ако желаеме да забъркаме проблем в нещо, пращаме го в съда и оттова нататъка стартират да се точат от време на време и с години нещата. Със сигурност ще има закъснение. Надявам се бързо да се разрешат нещата, с цел да могат да започват и тези процеси. Когато нещата влезнат в съд и се пускат тъжби, процедурите са дълги ", разяснява спортният министър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР