Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас разясни графика за предсрочните избори:

...
Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас разясни графика за предсрочните избори:
Коментари Харесай

Ципрас обяви дата за изборите в Гърция

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас обясни графика за предварителните избори: те ще се проведат на 7 юли, а ден преди разпускането на Народното събрание ще бъдат гласувани и данъчните облекчения, оповестява електронното издание на атинския всекидневник To Vima, представени от "Фокус ".

Ципрас увери, че държавното управление ще продължи да извършва дилемите си, както е планувано в Конституцията и закона, и че до разпускането на Народното събрание, то ще предизвиква законопроектите в интерес на обществените потребности.

В този подтекст Алексис Ципрас разгласи, че идващия петък, в деня преди разпускането на законодателния орган в Атина, ще бъде въведен правилник за данъчното облекчение и прикани водачът на опозиционната „ Нова народна власт “ Кириакос Мицотакис да влязат в Народното събрание и да поддържат мярката.

Ципрас направи опит да проучва аргументите за провалянето на СИРИЗА на европейските избори. Този път той показа две версии: с изключение на добре познатия мотив, че хората не са почувствали позитивните ограничения, подхванати от държавното управление, министър председателят на Гърция акцентира, че партията му печели избори от 2012 година и е пристигнало времето да загуби избор.

В изявление, което той даде пред ERT, Ципрас съобщи, че „ огромната неточност ", довела до провалянето, е, че „ не осъзнахме дълбочината на умората на хората, които се отдръпнаха " от СИРИЗА.

Министър-председателят на южната ни съседка означи обаче, че държавното управление е било задължено да приложи съответни политики през първите три години, които не са били в съответните техни претенции. Той прикани болшинството от гръцките жители, междинната класа, както той го разказа, да схванат избора, изработен от държавното управление.

На въпрос дали арогантното държание на държавни чиновници или македонския въпрос са причина са провалянето на СИРИЗА, Ципрас не се колебае да характеризира тези съществени и чувствителни въпроси като „ вторични ".

По-конкретно, що се отнася до разногласието за името на Македония, той означи, че има политически загуби, само че също по този начин и че не вижда злополука на СИРИЗА в Северна Гърция, както оповестиха от изборните секции. Той също по този начин настоя, че Преспанското съглашение е „ самоуверено политическо решение ", с което той се гордее.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР