ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Съединените щати призоваха Иран в понеделник

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Съединените щати призоваха Иран в понеделник
Коментари Харесай

САЩ призовават Иран да спре „безпрецедентните“ трансфери на оръжия към йеменските хуси за атаки срещу кораби

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Съединените щати приканиха Иран в понеделник да спре прехвърлянето си на „ невиждано “ количество оръжия на йеменските бунтовници хути, позволявайки на бойците му да правят „ безразсъдни офанзиви “ против кораби в Червено море и другаде.

Съединени американски щати. Заместник-посланикът Робърт Ууд сподели на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че в случай че желае да реализира прогрес към преустановяване на гражданската война в Йемен, би трябвало да работи групово, с цел да „ извика Иран за дестабилизиращата му роля и да упорства, че не може да се крие зад хусите. “

Той сподели, че има обширни доказателства, че Иран дава съвременни оръжия, в това число балистични и крилати ракети, на хусите в нарушаване на глобите на Организация на обединените нации.

„ За да подчертая загрижеността на Съвета във връзка с продължаващите нарушавания на оръжейното ембарго, би трябвало да създадем повече, с цел да засилим правоприлагането и да възпираме нарушителите на глобите “, сподели Ууд.

Хусите настояват, че офанзивите им против кораби в Червено море...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР