Министър-председателят Кирил Петков призова да превъзмогнем егото си, до някаква

...
Министър-председателят Кирил Петков призова да превъзмогнем егото си, до някаква
Коментари Харесай

Петков зове Северна Македония: Да превъзмогнем егото си

Министър-председателят Кирил Петков прикани да превъзмогнем егото си, до някаква степен близка и не толкоз близка история, както и да създадем идващите крачки в връзките с районен съд Македония, съобщи БГНЕС.

Петков съобщи това по време на среща с българи в град Битоля, където участва на откриването на Българския културен център „ Иван Михайлов “. В делегацията вземат участие още вицепрезидентът Илияна Йотова, актуалният външен министър Теодора Генчовска, някогашният външен министър Екатерина Захариева и други

„ Ако не работим дружно от двете страни на границата, има заплаха проблеми, които сме имали през годините, да продължат. От друга страна има същинска опция, в случай че се обединим, в случай че си протегнем ръцете във всички направления с държавното управление на РСМ , имаме късмет да създадем същински стъпки напред “, сподели Петков.

Според него до момента в който държавните управления могат да работят по документи и разнообразни дипломатически стъпки, които би трябвало да се създадат, тук битката е за сърцата и мозъците на хората от двете страни на границата и това няма по какъв начин да се случи на база на документи.

„ Това би трябвало да се случи на база на общи дейности, на единодушие и на работа дружно. Това, което стана ясно в нашата коалиция, и в България като цяло, а мисля и от другата страна на границата в РСМ и в разнообразни институции, че е време да загърбим разликите между тях, тъй като стабилността на България, на РСМ , на Балканите зависят от тези общи дейности “, счита министър председателят.

Според него би трябвало да обърнем смисъла на термина „ балканизация “.

„ Нашата задача сега е да обърнем тази дума и тя да има друго значение, употребявайки общият капацитет, подавайки си ръка дружно този район да стане най-бързо растящият в Европа. Трябва да превъзмогнем егото си, до някаква степен близка и не толкоз близка история и да кажем, че е имало положителни страни, имало е и не толкоз положителни страни. Време е да създадем идващите крачки напред “, съобщи Петков.

За българския министър председател българите в РСМ са мост.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР