България е изключителен партньор за САЩ, за Европа. Виждаме, че

...
България е изключителен партньор за САЩ, за Европа. Виждаме, че
Коментари Харесай

Антъни Блинкън: България е изключителен партньор за САЩ и за Европа

" България е извънреден сътрудник за Съединени американски щати, за Европа. Виждаме, че това се демонстрира всеки ден по най-различни способи ". Това е декларирал държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, с който се срещнаха през днешния ден в Мюнхен министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, оповестяват от държавния пресцентър.

На срещата са участвали също министрите на финансите и защитата Асен Василев и Тодор Тагарев.

В хода на диалога, траял по-дълго от плануваното, е бил подложен акцент върху съдействието на България и Съединени американски щати в сферите на защитата и нуклеарната енергетика. Отбелязан е процесът на рационализация на българските въоръжени сили предвид на закупената нова техника - машините " Страйкър " и изтребителите F16 Block 70.

Продължаваме да задълбочаваме интеграцията сред България, Европейския съюз и НАТО, е отбелязал Антъни Блинкън. Държавният секретар на Съединени американски щати особено е благодарил за помощта, която България оказва на Украйна, демонстрирайки по този метод водачество, което е значимо за сигурността и стабилността в целия Черноморски район.

Министър-председателят особено е благодарил за поддръжката на Съединени американски щати, когато Русия спря газовите доставки за България.

" Бяхте там, с цел да ни помогнете и можем да разчитаме един на различен и в бъдеще ", е добавил акад. Денков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР