37 български граждани и членове на техните семейства са потърсили

...
37 български граждани и членове на техните семейства са потърсили
Коментари Харесай

Габриел: 37 българи са потърсили съдействие за напускане на Газа

37 български жители и членове на техните фамилии са потърсили подпомагане за овакантяване на Ивицата Газа. Това съобщи министърът на външните работи Мария Габриел като цитира данни на задграничните ни представители.

" Министерство на външните работи е в непрекъсната връзка с дипломатическите представителства на България в Тел Авив, Кайро и Рамалла. Има тясна съгласуваност с други страни членки на Европейски Съюз и партньорски страни. Търсят се благоприятни условия за подпомагане за тяхната евакуация. Към момента такава не е допустима, доколкото не е закрепена договореност за отваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рафа ”. Външно министерство разполага със лист на потърсилите подпомагане за евакуация български жители и членове техните фамилии. Той е предаден на израелските и египетски управляващи. От тях ще чакаме позволение за овакантяване на Газа и влизане в Египет, когато това е допустимо ", сподели Габриел.

" Не е постъпвала информация от формалните управляващи в Израел за похитен българин от „ Хамас ”. „ Посолството на България в Тел Авив е в непрекъснат контакт с българските управляващи. Темата продължава да се следи ”, сподели още вицепремиерът, представена от Народоосвободителна въстаническа армия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР