Милан спечели с минималното 1:0 домакинството си на Сасуоло от

...
Милан спечели с минималното 1:0 домакинството си на Сасуоло от
Коментари Харесай

Милан с пестелив успех над Сасуоло, Пулишич с победен гол

Милан завоюва с минималното 1:0 семейството си на Сасуоло от последния за годината 18-ия кръг в Серия А. Победният гол за „ росонерите “ беше дело на Кристиан Пулишич в 59-ата минута.

След триумфа Милан е на третата позиция в класирането с актив от 36 точки, до момента в който Сасуоло е 16-и с 16 точки.

През първото полувреме на срещата домакините имаха неприятния шанс да вкарат две попадения, които не бяха зачетени.

В 8-ата минута Исмаел Бенасер се измъкна от отбраната на Сасуоло и осъществя. Беше отсъдена обаче засада, колкото и да не доволства нападателят на „ росонерите “.

Същата орис сполетя и попадението на Рафаел Леао в 32-рата минута. Оказа се, че португалецът е бил зад последния в отбраната на Сасуоло.

Натискът на „ червено-черните “ продължи след почивката и беше въпрос на време да падне гол. Точно това се случи час игра след първия съдийски сигнал.

Исмаел Бенасер влезе в ролята на помощник, демонстрирайки страховит взор върху играта. Той съумя да изведе на чиста позиция Пулишич, който отблизо разстояние не пропусна да се разпише.

До края домакините продължиха да управляват събитията на терена и не дадоха късмет на Сасуоло да се добере до равенството.

В идващия кръг от италианския шампионат, който е през новата година, Милан гостува на Емполи, до момента в който Сасуоло посреща Фиорентина.

В другия мач от Серия А, който се игра по същото време Салернитана завоюва със същия резултат 1:0 гостуването си на Верона. Единственото попадение в срещата беше дело на Лум Чауна при започване на втората част. Въпреки триумфа салернитанци остават в дъното на класирането с едвам 12 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР