Ще има устойчив и добър летен туристически сезон. Това каза

...
Ще има устойчив и добър летен туристически сезон. Това каза
Коментари Харесай

Евтим Милошев: Ще има добър летен туристически сезон, очаквам ръст до 15 %

Ще има резистентен и добър летен туристически сезон. Това сподели служебният министър на туризма Евтим Милошев в ефира на bTV. По думите му летният туристически сезон съставлява 70% от туристическия бизнес в България. Между 10% и 15% растеж чака Милошев. Около шест-седем % от брутния вътрешен артикул на страната е от туризма, само че България има доста по-голям капацитет, уточни Милошев.

Този кабинет, поради това, че е след шестата корекция в Конституцията, е първият, който няма политическа обязаност и всички политически субекти споделят, че нямат нищо общо с този кабинет, сподели Милошев.

Нямам нито политически, нито стопански, нито бизнес обвързаности, съобщи той. Милошев уточни, че е получил покана на бъде министър персонално от служебния министър председател Димитър Главчев. Поканата беше изненадваща, само че въпросът беше " Имам потребност от теб " и това е нещо, което сътвори задължения и мотивация, сподели служебният министър.

Проблемът с неналичието на фрагменти съществува във всички сфери на стопанската система, съобщи Милошев. Решението на казуса секторът намира във вноса на работна ръка от трети страни, тъй като там е най-евтината работна ръка. Българите недостигат, изключително на по-ниските равнища, изясни служебният министър на туризма. Според него сезонността също оказва въздействие, тъй като това е работа единствено за няколко месеца. Вече не сме толкоз атрактивна дестинация за служащи от Турция, Молдова и Украйна, тъй като България не е толкоз безценен пазар. В момента главният поток на служащи се чака от Бангладеш, Индия, Пакистан, разяснява Милошев.

Заслугата е на първо място на гражданското общество, сподели служебният министър по отношение на законовите промени за усъвършенстване на процеса по наемане на жители на трети страни за сезонна работа. Вносът на работна ръка не би трябвало да изкривява пазара на българска работна ръка, означи той.

Вече има одобрена технология, по която се командироват в допълнение медицински лица и служители на реда, тъй като летният сезон има повече нужни, сподели Милошев и добави, че от Непал или Индия не можем да внесем медицински лица.

Рекламата на България по света не е единствено графичното лого и клиповете. Тук е цялостната тактика, наречена " Бранд България " - това включва държавна политика, съгласуваност, вътрешната пътна мрежа, достъпът до културни и естествени обекти, разяснява още Милошев.

Наредбата за водното избавяне и неналичието на задоволително добре подготвени и опитни спасители е сериозен проблем и другата гореща тематика, сложена от концесионери на морски плажове, сподели Милошев след тридневната си обиколка по Черноморското Крайбрежие. Те желаеха отсрочване на действието на наредбата и застъпиха тезата, че изключително пострадали са дребните плажове, за които е обективно невероятно да изградят медицински пунктове с квалифицирани медицински фрагменти, изясни служебният министър на туризма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР