Financial Times сключи сделка с OpenAI за обучение на модели

...
Financial Times сключи сделка с OpenAI за обучение на модели
Коментари Харесай

Financial Times и OpenAI сключиха сделка за лицензиране на съдържание

Financial Times подписа договорка с OpenAI за образование на модели с изкуствен интелект върху архивираното наличие на издателя, в последното съглашение сред подкрепената от Microsoft започваща компания и световен издател на вести.

Съгласно изискванията на договорката, FT ще лицензира своите материали на основателя на ChatGPT, с цел да помогне за създаването на генеративна AI технология, която може да основава текст, изображения и код, неразличими от човешки творения.

Споразумението също по този начин разрешава на ChatGPT да дава отговор на въпроси с къси резюмета от публикации на FT, с връзки назад към FT.com. Това значи, че 100-те милиона консуматори на чатбота по целия свят могат да получат достъп до докладване на FT посредством ChatGPT, като в същото време обезпечават маршрут назад към истинския първоначален материал.

„ Освен изгодите за FT, има по-широки последствия за промишлеността. Правилно е, несъмнено, AI платформите да заплащат на издателите за потреблението на техните материали. OpenAI ра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР