Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите

...
Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите
Коментари Харесай

Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал

Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите очила студията и да изяснява по какъв начин прогнозата за времето трябвало да е хубава, сподели Пламен Дотов

Външният министър Димитър Главчев, който е с министър председател, би трябвало да реши незабавно казуса с визите на непалците, а не сътрудника му от туристическото ведомство да обикаля със слънчевите очила студията и да изяснява по какъв начин прогнозата за времето трябвало да е хубава!  Нищо сходно, желае се подпомагане сега и тези дейности само министър-председателят, който и е посланик номер едно може да предприеме. Това сподели пред Българска национална телевизия  юрисконсултът в миграционният център в Бургас Пламен Дотов, а Стойка Терзиева, която е член на Съюза на притежателите в Слънчев бряг, разясни, че браншът има незабавна потребност от неквалифицирани фрагменти. Мениджърския екип съумяваме да съхраним, посочи тя.

" Всички сътрудници споделят, че им е нужен личен състав от трети страни. Подали са документи. Някои от тях, включително и ние, имаме към този момент разрешителни и час за изявление в съответните консулски отдели, само че за жалост вероятните дати, на които ще се издаде виза, са чак през ноември и през декември, а ние сме получили разрешителни за шестмесечна претовареност и чакаме тези служащи още при започване на май, с цел да може да открием летния сезон с тяхно присъединяване ", акцентира Терзиева.

Кореспондентът Давид Сукнаров пък посочи, че при обиколката си по Черноморието министърът на туризма Евтим Милошев споделил, че към този момент се работи в посока на това да се усили потенциала на консулствата в чужбина, с цел да се издават по-бързо визите. Сезонът обаче стартира, а служащи още се търсят.

Миналата седмица Народното събрание одобри промени в Закона за чужденците, с цел да се облекчи режимът, само че навременна ли е мярката.

„ Това е наклонност, която се вижда освен в туризма, само че като цяло в българската стопанска система. Официално безработицата е към 4%. Две трети от тези хора са дълготрайно без работа, т.е. не са част от пазара на труда и всяка сфера се пробва да компенсира дефицита на работна ръка посредством чиновници от трети страни “, изясни хотелиерът от Слънчев бряг Александър Александров.

„ Бюрокрацията у нас е огромна. В Полша подаването на документите става по електронен път и е извънредно елементарно. С един клик на мишката се прави всичко “, прибавя той.

" На една част на чиновниците от Непал разрешителните са излезли, само че получихме отговор, че визите им могат да бъдат издадени на 24 ноември, което е след летния сезон, това са към 40 индивида, което е към 20-25 % от личния състав ", сподели още хотелиерът.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР