Двупартийна група от американски законодатели отбелязаха две години от лишаването

...
Двупартийна група от американски законодатели отбелязаха две години от лишаването
Коментари Харесай

Законодателите призовават за освобождаване на „политически затворник номер едно“ на Путин

Двупартийна група от американски законодатели означиха две години от лишаването от независимост на рецензия на Кремъл Владимир Кара-Мурза, като приканиха за незабавното му освобождение.

Кара-Мурза, който живее в изолираност в сибирски затвор с оптималната сигурност, беше предишния април за държавна измяна и други свързани обвинявания, до момента в който съветските управляващи не престават репресиите си против вътрешното противоречие.

Московският градски съд съобщи, че Кара-Мурза е отговорен за „ държавна измяна “ за „ разпространяване на умишлено погрешна информация за съветските въоръжени сили “, когато изнесе тирада пред Камарата на представителите на Аризона през 2022 година, в която подлага на критика съветската инвазия в Украйна.

Осъденият в пандиза съветски опозиционер и публицист Владимир Кара-Мурза, който излежава 25-годишна присъда по обвинявания, включващи държавна измяна заради рецензия на офанзивата в Украйна, се явява в съда с видео връзка от пандиза си за чуване по делото против...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР