Буквално някой трябваше да напусне, за да започне човек работа.

...
Буквално някой трябваше да напусне, за да започне човек работа.
Коментари Харесай

Повече от 50 деца чакат сърдечни операции, но липсата на медицински сестри бави извършването им

" Буквално някой трябваше да напусне, с цел да стартира човек работа. Екипите бяха цялостни, имаше пет екипа с по пет сестри. Една сестра се грижеше за един пациент. "

През годините отлива си изяснява с това, че към този момент няма профил " детска здравна сестра ", а и тъй като сътрудниците ѝ се опасяват да работят с оперирани деца.  " Когато едно дете се почувства малко по-добре, то ще се усмихне, ще вдигне ръка, ще изиска да бъде гушнато, милвано. Т.е. резултатът от нашия труд се вижда много по-бързо. Всичките тези сестри, които са останали да работят тук, те са търпели несгодите в фамилно отношение, укора на фамилиите си. "

А началникът на реанимацията доктор Димитър Печилков няма самообладание да стане понеделник, когато ще бъде оперирано бебе, чийто късмет е тази интервенция. Може да чака единствено още седмица .  " Вие виждате и сега имаме новородено на две седмици, на него му следва сърдечна интервенция и макар че не е оперирано, грижите са доста характерни. "

От клиниката приканват всички, които обичат децата, да се погрижат за сърцата им . Има обучителна стратегия, както и позиция сестра обучител, която оказва помощ на сестрите без опит да се усещат по-сигурни. А формалното работно време е 7 часа.

Проф. доктор Анна Кънева: " Нашата цел е да имаме добре оперирани деца и добре отгледани деца след интервенция. "

Д-р Димитър Печилков, Отделение за следоперативно интензивно лекуване и реанимация на деца: " Вие ще увеличите възможностите на българските деца със сърдечни деца да бъдат оперирани и да се приберат здрави у дома с родителите си. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР