Merida Open Akron, финалКамила Джорджи – Ребека Петерсон 7-6(3), 1-6,

...
Merida Open Akron, финалКамила Джорджи – Ребека Петерсон 7-6(3), 1-6,
Коментари Харесай

Джорджи е шампионка в Мерида след оспорван сблъсък


Merida Open Akron, край

Камила Джорджи – Ребека Петерсон 7-6(3), 1-6, 6-2

Камила Джорджи завоюва четвъртата си купа в Тура, триумфирайки над Ребека Петерсон на финала на WTA 250 шампионата в Мерида. Италианката се озова в сложна обстановка, откакто загуби втория сет и изостана с 0-2 в третия, само че записа серия от шест следващи извоювани гейма и усъвършенства салдото си против тази съперничка на 3-1.

Последната купа на Джорджи датираше от WTA 1000 конкуренцията в Монреал през 2021 година Преди шампионата в Мексико, италианката не бе достигала до четвъртфинал в Тура от осем месеца, след този в Ийстборн предишния сезон.

Петерсон записа повече асове (7-6) и направи по-малко двойни неточности (3-5), само че все пак Джорджи имаше лек превес във връзка с извоюваните на начален удар точки (54-53). Родената в Мачерата тенисистка завоюва 67% от точките си на първи сервис (39/58) и осъществя четири от осемте си шанса за пробив (50%), до момента в който Петерсон също записа четири брейка, само че от 12 опита (33%).

В седмия гейм двойна неточност на Джорджи подари пробив на Петерсон, който след това шведката затвърди с гейм на нула за 5-3. Световната №140 обаче не съумя да се възползва от опцията си да сервира за сета, а по-късно Джорджи излезе напред в резултата при 6-5. Петерсон избави сетпойнт след превъзходен форхенд уинър, само че в последвалия тайбрек италианката пласира четири печеливши удара, което ѝ оказа помощ да се наложи със 7-6(3) в откриващата част.

Джорджи заигра доста по-офанзивно, само че експанзията на италианката се обърна против нея и непредизвиканите ѝ неточности зачестиха доста. В същото време Петерсон бе доста солидна в отбранителен проект и подбираше доста добре моментите си за офанзива. По този метод шведката завоюва осем от идващите девет гейма, като се наложи с 6-1 във втория сет, а в третия проби за 2-0.

Това обаче бе последният положителен миг за Петерсон в дуела. Атаките на Джорджи станаха доста по-прецизни и тя осъществя три поредни брейка, приключвайки мача със серия от шест следващи извоювани гейма за крайното 7-6(3), 1-6, 6-2 след 2 часа и 23 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР