Международното автомобилно изложение (IAA) 2021 г. в Мюнхен не е просто

...
Международното автомобилно изложение
(IAA) 2021 г. в Мюнхен не е просто
Коментари Харесай

IAA: и страхотни части за електрически превозни средства

Международното автомобилно изложение (IAA) 2021 година в Мюнхен не е просто място за нови модели коли. Доставчиците на комплектации също демонстрират своите иновации. Технологичната група Schaeffler представя интелигентни съставни елементи за електрически транспортни средства. Под мотото „ На път към устойчива мобилност “, Schaeffler ще покаже ефективни решения за лагери и амортисьори за хибридни трансмисии като оригиналност, както и 800-волтова силова електроника за системи с eл-ос и високо интегрирана система за управление на топлината в IAA Mobility.

"Нашето ноу-хау в региона на задвижванията на мотори с вътрешно горене е основата за оформяне на промените в електромобилноста, които днес движат света " - споделя Матиас Зинк, член на борда за автомобилни технологии в Schaeffler - "Това, че Schaeffler е на прав път, се потвърждава от голям брой номинации за серия в региона на електрифицираните задвижвания. "

В отдела за електромобилност, например обемът на входящите поръчки през първата половина на 2021 година е над 2,1 милиарда евро, което значи, че задачата, заложена за цялата 2021 година, към този момент е реализирана.

800-волтовата силова електроника се използва в ел-оси на мощни превозни средства. Мащабируемото решение позволява използването на непрекъснати мощности до 330 кВт и краткосрочни пикови мощности до 500 кВт. Реализираната плътност на мощността до 70 кВт на литър означава дребни размери на корпуса и по този метод преимущества при интегрирането.

В допълнение към мотора, силовата електроника би трябвало да има решителен принос за успеваемостта на задвижващия механизъм. Schaeffler разчита на най-новата широколентова технология на силициев карбид в 800-Волтовата електрическа система. Според производителя това значително понижава загубата на мощност в съпоставяне с конвенционалната силициева IGBT технология и позволява ефективност от над 99 % в определени диапазони на натоварване.

Това доста усилва покритата обща гама от електрически превозни средства. Класът на напрежение 800 Волта също разрешава доста по-високи скорости на зареждане от този на напрежението от 400 Волта, който се използва необятно до момента.

Междувременно термичното ръководство е важно за гамата от електрически превозни средства. За да се реализира високо ниво на успеваемост, системата за термично управление от Schaeffler регулира температурата непрестанно и се приспособява към околната среда и условията на работа - изключително на батерията, само че също по този начин и на електродвигателя и силовата електроника. Системата също така регулира температурата във вътрешността на автомобила и в това време осигурява възможно най -добрия пробег за превозното средство.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР