Международната феминистка среща се провежда от 8 до 11 септември

...
Международната феминистка среща се провежда от 8 до 11 септември
Коментари Харесай

София е домакин на международна феминистка среща

Международната феминистка намира се организира от 8 до 11 септември в София. На нея ще се разискват проблемите на дамите, на мигрантите и на малцинствата в цяла Европа и оттатък, изясни уредникът на събитието Мария Иванчева.

" Хората, които дават отговор за възпроизводството на живия живот, най-често са ниско платени дами, доста постоянно са мигранти, хора, които нямат права, недокументирани служащи. И е значимо да се търсят решения в границите на цяла Европа. Приема се, че дамите би трябвало да се грижат за децата, че би трябвало да гледат възрастните ", разяснява пред  Мария Иванчева.

Тема на срещата ще бъдат и проблемите, свързани с заемите, доколко това задлъжняване те праща в чужбина, доколко осигуровките и услугите съумяват да покрият главните разноски.

В интернационалната феминистка среща ще вземат участие дами от Англия, Грузия, Румъния, Италия, Турция и други страни. Бившият евродепутат и историк Костадинка Кунева показа, че самата тя не е знаела правата си и е била жертва на корист от страна на работодателя й, когато е била в Гърция.

" Жените постоянно са по-уязвими. Има предрешение, че дамите постоянно са по-подготвени за доста действия, че няма потребност да ги обучаваш, че ще се съгласят на по-малка заплата, тъй като имат да отглеждат деца. Особено дамите, които са самотни майки, с едно, с две деца, би трябвало да ги изхранват, принудени са да отстъпват на договорености с работодателя. И по този начин последователно стартира все по-голяма корист към дамите и тяхната активност ", добави Костадинка Кунева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР