Масово хората започнаха да търсят електроуреди за отопление на домовете

...
Масово хората започнаха да търсят електроуреди за отопление на домовете
Коментари Харесай

Нашенци луднаха, разграбиха магазините за електроуреди

Масово хората започнаха да търсят електроуреди за отопление на домовете си поради скока на цените на парното с 40 на 100 и на дървата, които действително са поскъпнали двойно. Особено се ускорява ползата към уреди за отопление със захлаждането на времето.

Масово желаят да минат на ток, защото цената му е скочила единствено с 3,3 на 100 и се оказва, че е най-евтино, изключително в случай че се отоплявате на енергоефективен апарат. Това се потвърждава и от разбор на Агенцията за стабилно енергийно развиване, представен от " Телеграф “.

Според него най-евтино е отоплението с термопомпа и инверторен климатик. 

В момента на пазара има доста варианти за електроуреди, само че най-популярни са керамични панели, инверторни климатици, електрически конвектори, вентилаторни нагреватели, термовъздушни пердета и нагреватели вид UFO. 

Ефективни 

Керамичните панели се смятат за едни от най-хубавите, защото за разлика от вентилаторните печки и конвекторите, те резервират топлината даже след изключването им. Принципът на работа на това устройство се основава на комбинацията от конвективно и инфрачервено отопление.

Ако площта на помещението е до 20 квадратни метра и топлинните загуби са дребни, тогава за цялостно отопление можем  да се оправим с един керамичен панел с мощ 1 kW.  Предимствата на керамичния радиатор са, че са икономични – употребяват по-малко ток, освен това въздухът в стаята освен се затопля, само че и става по-мек, което подсигурява прелестен микроклимат в помещението.

Може да се употребява по-евтиният нощен ток, изключени те не престават да излъчват топлота. Те са пожаробезопасни, децата и домашните любимци не могат да се изгорят. Недостатък е нежният керамичен материал, който не устоя на удари и може елементарно да се повреди при катурване. Мощността на устройството не постоянно е задоволителна за цялостно стопляне на огромно помещение и от време на време са нужни да се конфигурират няколко панела едновременно, според от размера им. 

Инверторни климатици

Инверторният климатик работи на правилото на термопомпа. Той може освен да стопли въздуха, само че и да охлажда в горещото време на годината. В структурата на този радиатор има специфичен топлообменник, в който има фреонов кондензатор. Инверторният климатик има две значими характерности, а точно успеваемост и високо равнище на продуктивност - от 1 киловат електрическа енергия се получават примерно 3-5 киловата топлинна сила.

Устройството е с 65% по-изгодно от другите типове отоплителни уреди. Заради опцията да се задава температурата, която желаеме да поддържаме в помещението, не се постанова непрекъснато да го включваме и изключваме, което оказва помощ да не се губи сила, поддържа прелестен микроклимат, износва се по-малко и устоя по-дълго от стандартния климатик. Недостатък е високата цена на инверторния климатик, електрониката на устройството е сензитивна при ненадейно рухване на напрежението в мрежата. 

Икономично

При електрическите конвектори въздухът минава през нагревателните детайли вътре в самия апарат. Топлият въздух се издига, а студеният потъва. Така цялата стая се отоплява. Електрическият конвектор е с огромна отоплителна повърхност. Предимство е безшумната му работа, елементарно се инсталира – може да се сложи на стойка на пода, да се окачи на стената, безвредно е да се употребява в стая с дребни деца и домашни любимци.

Трябва да се обърне внимание на обстоятелството, че успеваемостта на отоплителния апарат зависи от местоположението му в стаята. Колкото е по-ниско, толкоз по-добре работи. По данни на производители с конвектори икономията може да стигне до 20 на 100. 

Маслени радиатори

Маслените радиатори са стилен вид нагреватели, в които минералното масло, което се намира вътре в устройството, работи като вещество за предпазване на топлота. Мощността на масления охладител е приблизително 1,5-2 киловата.

Предимство е, че работят тихо и резервират топлината дълго време след изключване на устройството от мрежата, само че употребяват значително електрическа енергия, т.е. не са икономични. Корпусът им може да стане доста парещ и са рискови за дребни деца и домашни животни. 

Вентилаторни печки

Това е една от най-често срещаните варианти за отопление. Мощността на подобен радиатор е приблизително 2–2,5 киловата. Вентилаторният радиатор обезпечава разпределението на топлия въздух посредством нагряване на намотката и вентилатора. Освен това някои от моделите имат специфичен въртящ се механизъм, с цел да можете да затопляте отмерено въздуха на по-голяма повърхност.

Бързото загряване на цялата стая е измежду преимуществата на вентилаторната печка. Безопасна е поради съществуване на отбрана от прегряване и функционалност за изключване при катурване. Но основават звук по време на работа, а също и доста изсушават въздуха, предизвестяват експертите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР