Мария Габриел ще върне проучвателния мандат на президента Румен Радев

...
Мария Габриел ще върне проучвателния мандат на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Мария Габриел връща мандата на президента Румен Радев в 16 ч.

Мария Габриел ще върне проучвателния мандат на президента Румен Радев в 16 ч., а договарянията на ГЕРБ с ПП-ДБ са завършили.

Резултатът от тях към момента не е прочут, само че мълчанието от двете централи подсказва, че се е стигнало до неуспех.

От пресцентъра на ГЕРБ оповестяват единствено, че Габриел ще бъде съпроводена от преговорният екип на партията - за разлика от наличието на Николай Денков и Кирил Петков при приемането на мандата на 18 март.

От президентството удостоверяват, че Румен Радев ще одобри Габриел в качеството ѝ на претендент за министър-председател претендент от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно заседание в 16 часа.

Най-големият спор в договарянията сред ГЕРБ и ПП-ДБ са две министерства, съгласно неофициалната информация - това са Министерството на защитата, в което ГЕРБ желаят да сменят Тодор Тагарев с Христо Гаджев, и Министерството на енергетиката, където Жечо Станков се готви да смени Румен Радев.

Малко преди 12:30 bTV заяви, че договарянията " блъснали на камък " и съгласно едната от страните - " държавно управление няма да има ", само че тази информация не е доказана досега.

Докато ГЕРБ и ПП-ДБ са в Народното събрание, стана ясно, че Радев е връчил медал " Мадарски конник " на турския дипломат в България Айлин Секизкьок.

От протоколните фрагменти прави усещане наличието на Мустафа Карадайъ - досегашния ръководител на Движение за права и свободи - който е единственият представител на партията на награждаването.

В президентството по този мотив е бил и американският дипломат Кенет Мертен.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР