Обвиненият за убийството на Митко в Цалапица даде показания пред

...
Обвиненият за убийството на Митко в Цалапица даде показания пред
Коментари Харесай

Рангел Бизюрев в съда: Митко падна на земята и каза: Спри, лошо ме удари!

Обвиненият за убийството на Митко в Цалапица даде показания пред съда като очевидец по делото против близнаците Борислав и Валентин Динкови.  

" Близки другари сме повече от 5 години с Борислав. Познавам Митко от повече време. Познаваме се, излизали сме дружно, не сме имали проблеми в никакъв случай. Последните 2 години, една от тях живеех в Пловдив, втората в Германия - безусловно никакъв контакт с него. На 20 юли се срещнах с Борислав. Бяхме на барбекю, не повече от час. Дойдоха други хора, другари, общи познати на групата.

От тях разбрах, че Димитър е приказвал някакви работи по мой адрес, неприятни думи, без никаква причина. Думите бяха " отпадък ", " дълга мастия ". Бях изумен, тъй като нямам контакт с Митко. Виждали сме се два пъти за година - веднъж като си пристигнах, на центъра, повторно в магазина. И двата пъти инцидентно. В магазина си разменихме няколко думи ", уточни Бизюрев. 

Той сподели пред съда, че когато схванал, че Митко е приказвал неприятни работи за него, това доста го ядосало. " Заболя ме. Тогава помолих Борислав да написа на Митко да се забележим. Той му отговори, че си е у дома, ние се качихме на колата, Борислав я караше. Тръгнахме. Митко сподели след 5 минути да мине да го вземе Борислав. Аз слязох по-рано от колата и изчаках. Те пристигнаха двамата с колата. Митко беше отворен, стоеше на предна дясна седалка.

Попитах го за какво е приказвал тези неща по мой адрес. Той в първия миг сподели, че няма да ми отговори. Отворих вратата, той излезе. И попитах още веднъж каква е повода. Той отново ми отговори, че не е задължен да изяснява, че не желае да приказва с мен ", уточни Рангел. 

" Тогава го бутнах веднъж с ръце в гърдите, той не можа да падне. Той ме блъсна, опита се по-точно, само че аз се опазих, след което му нанесох два удара в неговия торс, от дясната страна. Той посегна, отново се опита да ме удари, не съумя. Последваха нови два удара от моя страна, в негова лява страна, отново в региона на торса. Последва едно боричкане, отново в гърдите, и финален удар в корема. Тогава той падна на земята и сподели " Спри, доста неприятно ме удари ".

Пак се качих в колата при Борислав, при качването видях по какъв начин Митко се изправя. Потеглихме, само че по-късно споделих на Борислав да обърне. Слязох и се върнах. Митко беше на повече от 20 метра от мястото, на което падна. Нямаше признаци на живот, очите му бяха отворени.

Проверих му пулса, не веднъж, безусловно никакви признаци на живот ", уточни Рангел пред съда, цитира Марица. 

" Тогава се върнах отново при Борислав, споделих му, че нещо не е наред, че Митко е мъртъв. Наближихме Митко, фаровете го осветиха, слязохме, Борислав също го погледна, ревизира му пулса, само че беше същото. Тогава ми сподели да му взема телефона, качихме се в колата и потеглихме. Борислав ми сподели да изкарам сим картата и да счупя телефона на две. Това го направих ", описа Бизюрев. 

После изхвърлят телефона край селото и се връщат. 

" Казах на Борислав да отидем да забележим Митко. Бях изпаднал в потрес, суматоха, уплаших се доста, не бях в положение да взимам безусловно никакви решения. Борислав обърна колата, отвори багажника и сподели да го сложим вътре. Сложихме го и потеглихме. Той се обади на брат му и му сподели да подготви кирка и лопата. Отидохме на мястото, където беше заровен. Валентин пристигна с друга кола, донесе кирката и лопатата. Борислав отвори багажника, Валентин също видя Митко. Тоест, и тримата го видяхме още веднъж. Валентин също му ревизира пулса. Отидохме на 20-30 метра от пътя и изкопахме една дупка, не знам какъв брой дълбока. Пренесохме Митко, сложихме го вътре в дупката, заровихме го, след което си тръгнахме ", описа още Бизюрев. 

На идната заран, 21 юли 2023 година, Рангел отпътува за море..

Близнакът Валентин му се обадил и му споделил, че ще постави строителни боклуци на мястото, където е заровено тялото на Митко. 

Бизюрев бе безапелационен, че близнаците не са удряли Митко.  След разпита на Рангел се пристъпи към чуване на други очевидци, включително служители на реда. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР