Мариупол не е освободен, а наказан от Русия.Това каза кметът

...
Мариупол не е освободен, а наказан от Русия.Това каза кметът
Коментари Харесай

Кметът на Мариупол към Русия: Как можете да наричате освобождение атаките, с които разрушихте 90%

Мариупол не е освободен, а осъден от Русия.

Това сподели кметът на града Вадим Бойченко в отговор на изявление с представителя на Кремъл.

По-рано Дмитрий Песков съобщи, че „ Мариупол ще бъде освободен от националистически батальони и се надяваме това да стане по-рано от късно “.

В отговор на Песков Бойченко сподели: " Как можете да наричате " избавление " офанзивите, с които разрушихте 90% от града? " Кметът счита, че същинската причина, заради която градът му е толкоз яростно нападнат е, че по времето, когато Русия анексира Крим, жителите на Мариупол оказват опозиция.

„ Всичко това е, тъй като тогава Мариупол не се преклони пред великата, несъмнено в кавички, Руска федерация, и остана в самостоятелна, демократична Украйна ", сподели той.

Кметът е афектиран и от думите на Песков, който в изявлението сбъркал и местонахождението на града - казвайки, че Мариупол е част от Луганск, когато постоянно е бил част от Донецк.

Снощи украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че блокира филантропичния достъп до Мариупол, с цел да скрие многочислените жертви в обсадения град.

" Това не са десетки, а хиляди убити и хиляди ранени, добави Зеленски. Ние знаем какъв брой украински бойци починаха там и какъв брой са ранени, само че не знаем какъв брой са цивилните ", сподели Зеленски.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР