Марица (Пловдив) загуби втория си мач от група Е в

...
Марица (Пловдив) загуби втория си мач от група Е в
Коментари Харесай

Марица Пд загуби втория си мач в групите на Шампионска лига

Марица (Пловдив) загуби втория си мач от група " Е " в Шампионската лига по волейбол за дами.

Българският отличник отстъпи на турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) с 0:3 (20:25, 11:25, 19:25) гейма в зала " Колодрума ". Двубоят бе изгледан онлайн от трибуните от легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Турският състав, който приключи трети на Световното клубно състезание, бе по-добрият тим на полето и справедливо стигна до триумфа, който е втори следващ в групите на Шампионската лига за състава, воден от Ферхат Акбаш. Марица пък записва второ следващо проваляне, откакто в първия си дуел " жълто-сините " отстъпиха с 0:3 гейма и на полския Хемик Полице.

Единствено в първия гейм на срещата Марица съумя да се опълчи на турския гранд. Сблъсъкът стартира равностойно и двата тима вървяха точка за точка до 11:11. След това обаче Еджзаджъбашъ сподели по-ефективна игра в отбрана и отвори преднина, която съумя да задържи до края на гейма и по този начин турският отбор поведе в резултата след 25:20 в първата част.

Победителят в Шампионската лига от сезон 2014-2015 придвижи мощното си показване и при започване на втория гейм, в който възпитаничките на Ферхат Акбаш натрупаха стабилен задатък от 12:4 и не изпуснаха самодейността до края, с цел да затворят втората част при 25:11.

В третия гейм Еджзаджъбашъ още веднъж показва по-голямата си класа и стигна безпроблемно до крайния триумф в срещата след 25:19 в третата част.

Най-резултатна за триумфа на турския отбор стана Саманта Фабрис с 12 точки, а 9 добави Салиха Шахин.

За българския първенец Ива Дудова осъществя 11 точки.

В идващия си дуел в Шампионската лига Марица (Пловдив) посреща румънския КСМ Търговище на 11 януари следващата година, до момента в който Еджзаджъбашъ е хазаин на полския Хемик Полице.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР