Мариана Тошева е назначена за нов председател на Държавната агенция

...
Мариана Тошева е назначена за нов председател на Държавната агенция
Коментари Харесай

Мариана Тошева поема управлението на Държавната агенция за бежанците

Мариана Тошева е назначена за нов ръководител на Държавната организация по бежанците на мястото на Петя Първанова. 

Тошева е дълготраен програмен управител на " Бежанско-мигрантската работа " на Българския червен кръст. Тя се занимава от близо 30 години с работа в помощ на бежанци. 

По-рано на 23 март Петя Първанова разгласи, че подава оставка като ръководител на ДАБ след среща в Министерски съвет, след която е станало ясно, че " взаимната работа не може да продължи ". 

Това известие обаче беше опровергано от държавната пресслужба, съгласно която отстраняването на Първанова не е станало по нейна самодейност, а по предложение на премиера Кирил Петков поради " незадоволителни резултати през годините, незадоволителна софтуерна и експертна обезпеченост и подготвеност за справяне с бежански рецесии ". 

" Въпреки, че единствено през последните 3 години на Агенцията са били обезпечавани средства в размер на 50 млн. лева, както от европрограми, по този начин и от държавния бюджет, липсва построен потенциал и запаси за ръководство на обстановката с разселените от Украйна лица ", се споделя в информацията. 

Новият ръководител Мариана Тошева стартира кариерата си като Координатор на план на ВКБООН „ Местно заселване на бежанци в България “ още пред 1993 година По-късно се причислява към Български хелзински комитет като заместител шеф на Програмата за правна помощ на бежанци и мигранти. 

Тя владее немски, британски и съветски езици. 

" Г-жа Тошева умее да ръководи и координира екипи и планове, тя е позната със своята приемливост и дарба да поддържа връзка с хора от разнообразни култури и среди, има опит в работата в мултикултурен екип ", се споделя в известието на Министерски съвет. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР