Трябва да се вземат спешни мерки за язовир Елешница“, коментира

...
Трябва да се вземат спешни мерки за язовир Елешница“, коментира
Коментари Харесай

Язовир „Елешница“ е в опасност! Трябва да се вземат спешни мерки

Трябва да се вземат незабавни ограничения за язовир „ Елешница “ , разяснява основният специалист в Областна администрация-Варна Милен Илиев в ефира на „ Българска национална телевизия “. По думите му при проливни дъждове продължавало рушенето на оборудването, което водело до заплаха .

„ Язовир „ Елешница “… За огромна част от варненци, те са осведомени, че при едни значителни превалявания през 2015 година язовирът организира 105 кубически метра вода през преливника, което от своя страна компрометира дънната плоча на преливника и надлежно и сега оборудването е в много сериозно положение “, изясни той.

Все още не са стартирали строително-монтажните действия . На 10 април е била издадена заповед , с която е била назначена годишна инспекция на техническото положение на язовирните стени и оборудванията към тях. Досега са били осъществени няколко такива във Варненска област.

Според основния специалист като цяло проблем за язовирите си остава безводието и даже един да е изсъхнал – при прииждането на висока вълна – това е краят за язовирните стени .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР