Малко повече от два месеца, след като най-накрая Манчестър Сити

...
Малко повече от два месеца, след като най-накрая Манчестър Сити
Коментари Харесай

Манчестър Сити и Севиля се изправят един срещу друг в спор за Суперкупата на Европа

Малко повече от два месеца, откакто най-сетне Манчестър Сити победи с Шампионската лига " жителите " се изправят пред опцията да завоюват още един европейски трофей, въпреки и в лицето на Суперкупата на Европа.

За момчетата на Пеп Гуардиола това ще бъде дебют в тази конкуренция, а по традиция техен противник във финала ще бъде носителят на трофея в Лига Европа - Севиля.

Предвид триумфите си във втория по мощ европейски клубен шампионат испанците имат надалеч повече опит в мачовете за Суперкупата на Европа, макар че могат да се похвалят с един единствен триумф. Той идва през към този момент далечната 2006-а година, когато андалусийци побеждават с 3:0 Барселона на " Стад Луи II " в Монако.

Оттогава насам обаче Севиля е в серия от пет следващи загуби в разногласието за този трофей, като те са и клуба с най-вече изгубени финали в шампионата.

Голямата липса в дуела през тази година ще бъде тази на белгиеца Кевин Де Бройне. Капитанът на Манчестър Сити получи контузия в откриващия мач за сезона във Висшата лига и по всяка възможност ще бъде навън от сметките за много дълго време.

" Не можете да си визиите какъв брой сме щастливи, че ще участваме в този мач. Трябва да се възползваме от тази опция, не се знае по кое време още веднъж ще я имаме. Няма да ни е елементарно против Севиля, когато те играят добре - печелят. Има страховит темперамент и издръжливост и знам, че ще са рискови против нас ", разяснява мениджърът на " жителите " Пеп Гуардиола преди срещата.

" Радвам се, че сме тук, че успяхме да спечелим трофей в един сложен интервал за клуба. Направихме нещо хубаво, което може да има положителни отблясъци върху бъдещето ", съобщи неговият сътрудник отпред на Севиля Хосе Луис Мендилибар.

Домакин на мача за Суперкупата на Европа през 2023-а година ще бъде стадион " Георгиос Караискакис " в Пирея, който е добре прочут на футболните почитатели като дома на гръцкия футболен гранд Олимпиакос. Това ще бъде първият случай в историята, в който Гърция приема тази среща, а началото на конфликта е довечера от 22:00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР