Малка група датски депутати разговаряха днес с бившия каталунски лидер

...
Малка група датски депутати разговаряха днес с бившия каталунски лидер
Коментари Харесай

Да бъдеш или да не бъдеш за сепаратиста-беглец

Малка група датски депутати разговаряха през днешния ден с някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон в локалния парламент, съобщи Reuters.

Пучдемон дойде през вчерашния ден от Белгия в Дания, с цел да взе участие в колоквиум за Каталуния, състоял се същия ден в университета на Копенхаген. Днес народен представител от Фарьорските острови предложения Пучдемон за среща с към 10 парламентаристи.

В Дания всеки народен представител има правото да предложения който си изиска да приказва пред парламентаристите пред закрити врата. Депутатът Магни Арге, поканил Пучдемон, съобщи, че е най-добре парламентаристите да се срещнат с вижданията на Пучдемон за Каталуния в пряк диалог с него.

Срещата става ден откакто ръководителят на каталунския парламент Роже Торен издигна кандидатурата на Пучдемон за каталунски водач. Отново през вчерашния ден испанският Върховен съд не удовлетвори настояването на държавната прокуратура на Испания да реактивира европейската заповед за арест на Пучдемон, който живее в непринудено заточение в Белгия.



Днес обаче испанският министър на вътрешните работи Хуан Игнасио Соидо сподели, че силите на реда бдят в цялата страна, с цел да попречат на Пучдемон да се завърне тайно с хеликоптер, транспортен съд, свръхлек моторизиран планер или даже в багажника на кола.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР