Малък, но с характер: Носещ новото лице на марката Opel

...
Малък, но с характер: Носещ новото лице на марката Opel
Коментари Харесай

Opel представи новия модел Corsa: един от най-обичаните и продавани автомобили на марката

Малък, само че с темперамент: Носещ новото лице на марката Opel Vizor и с освежен дизайн
Дигитален и подсъзнателен: Кокпит основан на Snapdragon® Cockpit платформа от Qualcomm Technologies, Inc. и нова информационно-развлекателна система с до 10-инчов пъстър сензорен екран
С точност към детайла: Нови матрични светлини Intelli-Lux LED®
Corsa Electric: Електрически мотор със 115 кВ/156 к.с. и пробег до 402 км (WLTP***)
Иновации: Новата Corsa е първият Opel с 48-волтова хибридна система

Новият Opel Corsa е към този момент е тук. Още по-смел, още по-емоционален, още по-интуитивен за ръководство и с изцяло ново електрическо и хибридно задвижване. Моделът ще затвърди позицията на марката от Рюселскайм в сегмента на дребните коли.

Новата Corsa впечатлява с актуализирания си дизайн, включващ присъщото лице на марката - Opel Vizor начело и надпис Opel, ситуиран в средата на задната част на капака. Най-съвременните технологии подсигуряват несъмнено и умерено шофиране. Като алтернатива се предлага изцяло цифров кокпит, основан на платформи Snapdragon Cockpit от Qualcomm Technologies с нов, подсъзнателен инфотейнмънт и до 10-инчов пъстър сензорен екран. Матричната светлинна система Intelli-Lux LED® без отражения, която Corsa вкара в сегмента на дребните коли през 2019 година, е още по-добра и по-прецизна – разполагаща с 14 LED детайла. Най-новата интерпретация на бестселъра на дребните коли може да се похвали с най-иновативни технологии под предния похлупак.

Електрическата версия Corsa Electric разполага с повече мощ и усъвършенствана батерия, позволяваща пробег до 402 километра съгласно WLTP**. Corsa е първият модел на Opel, който ще се предлага като хибрид с 48-волтова система. На клиентите се предлага цялостен избор от задвижвания, от чисто електрически с акумулатори до хибридни, и високоефективни мотори с вътрешно горене, което е неповторимо в сегмента.

„ Opel Corsa е бестселър повече от 40 години. През последните две години моделът е най-продаваната дребна кола в Германия, а през 2021 година и най-продаваната кола като цяло във Англия. За нас този триумф е удостоверение за работа ни и дава спомагателна мотивация да бъдем още по-добри отсега нататък. Новата Corsa е още по-модерна, още по-емоционална и по-добра. Със замайващ дизайн, най-съвременни технологии от по-високи сегменти и нова електрическа и хибридна технология без местни излъчвания, ние желаеме да вдъхновим клиентите и да им покажем какво могат да чакат от една дребна кола през днешния ден, ” сподели изпълнителният шеф на Opel Флориан Хютл.

Дързък, с изчистен дизайн и цялостен с страсти: Corsa носи лицето на марката Opel Vizor

Перфектни пропорции и точност до най-малкия подробност, всичко това събрано в дръзкия и изчистен от непотребни елементи екстериор – това е новият Opel Corsa. Дизайнерите са създали бестселъра в сегмента на дребните коли още по-модерен и още по-стилен. Най-впечатляващата и отличителна линия е характерният Opel Vizor, лицето на марката Opel. Черна „ козирка “ покрива предната част на Corsa и интегрира решетката на автомобила, LED фаровете и централното лого Opel Blitz в един детайл. В взаимозависимост от равнището на съоръжение, логото на марката начело и откъм гърба е показано в привличащо вниманието черно или матово сатенено сребристо. Отличителните „ въздуховоди “ в долната част на предната ризница са по-големи и по-изпъкнали от преди, което прави Corsa още по-стабилна на пътя.

Погледната в профил новата Corsa впечатлява с присъщите си, изчистени линии. Изписването на модела в задната част е ситуирано в центъра на капака на багажника. А цветът Grafik Grey ще отличи модела от всички останали, включен за първи път в цветовата гама на Corsa.

Интуитивен и фокусиран върху най-важното: Нов интериорен дизайн

Благодарение на множеството нови функционалности, Corsa предлага съвременна атмосфера и удобно чувство в интериора. За това способстват нов модел на седалките, както и нов дизайн на скоростния лост и кормилото. Въпреки това акцентът – както образно, по този начин и технологически – е опционалният изцяло цифров кокпит с нова информационно-развлекателна система. Интегрираната платформа Snapdragon Cockpit от Qualcomm Technologies* разполага с усъвършенствана графика, мултимедия, компютърно ръководство и изкуствен интелект (AI), с цел да обезпечи по-интегрирана, контекстуално осведомена и непрекъснато адаптивна система, с цел да отговори на желанията и потребностите на лидера и неговите спътници.

Както при създаването на най-новото потомство на Astra, е прибавен правилото „ Detox to the max “, т.е. изчистен дизайн, без непотребни, утежняващи детайли: навигационната система предлага свързани услуги, различаване на естествена тирада „ Здравей, Opel “ и безжични актуализации на софтуера. Дисплеите в 10-инчовия пъстър сензорен екран на навигационната и мултимедийна система и в осведомителния екран за лидера са още по-ясни и контрастни, тъй че цялата значима информация да може да се види за елементи от секундата. Но не е единствено това!

За първи път смарт телефони, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto, са свързани към мултимедийните системи на автомобила и и се зареждат – и при двете безжично.

Още по-прецизно: Intelli-Lux LED® матрични светлини с 14 LED детайла

От 2019 година насам адаптивната матрична светлина Intelli-Lux LED® без отражения удостоверява по какъв начин Corsa прави нововъведенията в сегмента на дребните коли налични за всички. Инженерите работят непрекъснато върху по-нататъшни разработки и новата Corsa се възползва от това. Общо 14 вместо осем самостоятелно управляеми LED детайла обезпечават блестящо като на стадион осветление при шофиране, което дава опция за „ изрязване “ на другите участници в придвижването още по-прецизно от преди.

В моделът са интегрирани голям брой най-съвременни системи за подкрепяне, които вършат шофирането и маневрирането несъмнено и точно. Corsa разполага с нова панорамна камера за назад виждане с висока разграничителна дарба, адаптивен круиз надзор и ограничител на скоростта, както и непряк датчик за предизвестие от преден конфликт с автоматизирано спешно прекъсване и различаване на пешеходци.

По-мощен, по-ефективен: Opel Corsa Electric с усъвършенствана батерия и пробег

Opel възнамерява да стане напълно електрическа марка в Европа до 2028 година До този миг 12 модела от гамата са електрифицирани. Corsa е пионерът в демократизирането на батерийно-електрически задвижвания в портфолиото на Opel. Ето за какво не е изненадващо, че Corsa-e завоюва „ Златен волан “ през 2020 г.*** Напълно електрическото шофиране с Corsa значи: Локално пътешестване без излъчвания и без взаимни отстъпки – както при шофиране в всекидневието, по този начин и пътувайки за наслаждение и почивки. Новата Corsa Electric подвига летвата на по-високо равнище: с по-голям избор, повече мощ, усъвършенствана батерия и по-голям обсег на пробега.

Corsa Electric ще се предлага с две варианти за електрическо задвижване. Бестселърът в сегмента на дребните коли ще бъде със 100 кВ/136 к.с. и в допълнение усъвършенстван пробег до 357 километра, както и със 115 кВ/156 к.с. и до 402 километра пробег съгласно WLTP2**. Corsa Electric ще бъде освен високоефективна – с електрическата си батерия и 260 нютонметра въртящ миг, само че подсигурява и наслаждение от шофирането. Когато Corsa Electric би трябвало да се презареди, това ще може да стане бързо - до 80 % от общия потенциал единствено за 30 минути (20-80 процента).

За първи път Opel предлага на клиентите и хибридна версия на Corsa с 48-волтова система. Двигателите със 74 кВ/100 к.с. и 100 кВ/136 к.с. се оферират с нова автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител. В бъдеще те ще добавят необятната гама от икономични разновидности на задвижване от високоефективни мотори с вътрешно горене до напълно електрическата Corsa Electric, като по този метод ще продължат проектът за електрификация на марката.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР