Тогава правителството вече обяви планове да изпрати търсещи убежище в

...
Тогава правителството вече обяви планове да изпрати търсещи убежище в
Коментари Харесай

„Ако отида, знам, че ще ме задържат“: Търсещите убежище обмислят да пропуснат срещите на Министерството на вътрешните работи заради страховете от Руанда

Тогава държавното управление към този момент разгласи проекти да изпрати търсещи леговище в Руанда.

Въпреки че му е изпратено писмо с предизвестие, че се обмисля отстраняването му, той в никакъв случай не е мислил, че това в действителност може да се случи до момента.

Кидус - не същинското му име - споделя, че преди да напусне Франция, един от контрабандистите на хора увери държавното управление нямаше да го одобри: политиката за Руанда просто нямаше да го засегне.

Но по-рано този месец, един от неговите другари от Еритрея, който беше на същата лодка през Ламанша, беше арестуван, до момента в който присъстваше на рутинна среща с Министерството на вътрешните работи в обект в Ливърпул.

В резултат на това Кидус в този момент обмисля да не отиде на идната си двуседмична среща, макар че наличието на срещите е изискване за него имиграционна гаранция.

„ Ако не отида там, знам, че ще прекратят делото ми “, споделя ни той, угрижен, че молбата му за леговище ще бъде анулирана.

Но той прибавя: „ Ако отида, знам, че ще ме задърж...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР