Швеция не планира да изпрати военен персонал в Украйна сега,

...
Швеция не планира да изпрати военен персонал в Украйна сега,
Коментари Харесай

Още една страна от НАТО е готова да обмисли изпращането на войски в Украйна

Швеция не възнамерява да изпрати боен личен състав в Украйна в този момент, само че може да го обмисли, в случай че страните - членки на НАТО, се спогодят по този въпрос.

Това съобщи пред публицисти шведският министър на защитата Пол Джонсън, написа Breaking Defense. Той обаче остави отворено разглеждането на такава опция, в случай че има предложение от съдружниците от Северноатлантическия алианс.

" Доколкото разбирам, измежду страните, които се срещнаха на срещата на върха в Париж по-рано тази година, не е имало единна позиция .

Няма съответно предложение тук и в този момент. Ако се появи, съответно предложение, ще можем да го разгледаме " - сподели министърът.

Ще напомним, че по-рано френският президент Еманюел Макрон съобщи, че не трябва да се изключва изпращането на боен контингент в Украйна. Неотдавна той съобщи, че този въпрос ще би трябвало да бъде прегледан, в случай че руснаците пробият фронта и Украйна изиска помощ.

Литва съобщи, че е подготвена да изпрати свои бойци на подготвителна задача, само че не е получила такова искане. Подобно изказване направи и Канада .

Също по този начин Нидерландия и Финландия не изключват изпращането на войски в Украйна, само че Хелзинки " не вижда нужда от това сега ".
 Швеция дава на Украйна още 28 милиона евро военна помощ
Швеция дава на Украйна още 28 милиона евро военна помощ

Общата помощ на страната доближи съвсем 2,7 милиарда евро

Средствата за всеобща информация оповестиха, че Естония разисква опцията за изпращане на войски в Западна Украйна, които да поемат " тилови " задания .

В същото време Съединените щати, Обединеното кралство, Полша, Испания, Италия и Германия изрично отхвърлиха сходна концепция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР