Необичайно топлата пролет е ускорила началото на сезона на комарите

...
Необичайно топлата пролет е ускорила началото на сезона на комарите
Коментари Харесай

И Гърция започва борба с комарите

Необичайно топлата пролет е ускорила началото на сезона на комарите в доста елементи на Гърция, заяви във вторник Националната организация за публично здраве (EODY).

Тя прикани жителите да се предпазят от ухапвания, заключи " Та Неа ".

В бюлетин EODY изрази особена угриженост по отношение на вируса на западнонилската тресчица, който може да бъде предаден на хората от комари, пренасящи заболяването след захапване на инфектирани птици, като уточни, че през последните години случаите освен са се нараснали , само че и са се популяризирали в по-широк географски проект, появявайки се в доста елементи на Гърция и Европа.

Най-добрият метод за предотвратяване от вируса на Западнонилската тресчица и от други заболявания, пренасяни от комари, като да вземем за пример малария, е потреблението на репеленти, изключително през вечерните часове, слагането на мрежи срещу комари и/или вентилатори вкъщи, носенето на дълги ръкави и панталони навън, избягването на застояла вода , да вземем за пример посредством поливане на растенията рано заран, както и почистването на канализацията и храсталаците, които могат да задържат влага и да служат като място за размножаване на комарите.

Друга основателна причина за отбягване на застояла вода и потребление на репеленти за домашни любимци е предпазването на домашните любимци от пясъчни мухи, които могат да придвижват лайшманиоза - заболяване, което може да бъде съдбовно за кучетата и може да болести и хората, въпреки и с доста по-слаби признаци.
 Организация на обединените нации утвърди втора ваксина против малария
Организация на обединените нации утвърди втора ваксина против малария

Но напъните за ограничение се усложняват от устойчивост към съществени медикаменти за малария и разпространяване на инвазивни типове комари

В директивите за отбрана на животните се предлага потреблението на нашийници , спрейове или таблетки за отбиване на инсекти за кучетата, изключително в случай че те живеят в регион с доста зеленина. Препоръчва се и имунизация против болестта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР