Максим Креси е едно от откритията на новия тенис сезон

...
Максим Креси е едно от откритията на новия тенис сезон
Коментари Харесай

Най-необикновеното изпълнение на ас: Със съдействието на Максим Креси

Максим Креси е едно от откритията на новия тенис сезон и надали ще сбъркаме, в случай че посочим сервиса му за неговото основно оръжие. Американецът е същински занаятчия на този съставен елемент от играта и нормално пласира най-малко две дузини непосредствено точки от начален удар в дуелите си, като доста рядко можем да забележим по какъв начин бива продънен. Днес подгласникът на ATP 250 конкуренцията в Мелбърн обаче значително сътвори нещо доста рядко срещано и сподели, че очевидно не сме станали сивдетели на всички вероятни способи, по които би могъл да печели точки благодарение на подаването си.

198-сантиметровият играч се изправи против сънародника си Кристофър Юбенкс в откриващия кръг на конкуренцията в Индиън Уелс и трябваше да преглътне мъчително проваляне, тъй като пропиля два следващи мачбола в тайбрека на втория сет и това даде сили на международния номер 157 да реализира непредвиден поврат.

Все отново Креси може да се утеши с това, че сътвори един от най-запомнящите се асове в историята на спорта, когато не можа да улучи добре топката в средата на втория сет и сервисът беше ударен напълно с рамката на неговата ракета. Някак това осъществяване обаче попадна в очертанията на корта и закупи неспасяема за съперника траектория, а коментаторът на срещата възкликна по какъв начин в никакъв случай не е виждал сходно нещо през живота си.

Въпросната обстановка провокира усмивките от страна на двамата състезатели, до момента в който почитателите също не скриха страстите си от разигралата се точка и внезапно стана в пъти по-шумно на корта.

Have you EVER seen a serve do this?
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР