Макрон заяви по време на съвместната пресконференция с Доналд Тръмп,

...
Макрон заяви по време на съвместната пресконференция с Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Франция и САЩ със споразумение за спорния дигитален данък

Макрон съобщи по време на взаимната конференция с Доналд Тръмп, че той и американският президент са постигнали " доста положително съглашение ", разрешавайки обстановката във връзка с оферти цифров налог, който би засегнал американските цифрови компании, опериращи във Франция. По-рано американският президент предложи да се противодейства на този налог, в случай че бъде натрапен, с мита върху френското вино.



„ Относно цифровия налог ние постигнахме договорка, с цел да преодолеем компликациите, които имахме сред нас “, сподели френският президент.

На въпрос на публицист за съглашението и дали това значи, че няма да се постановат наказателни мита върху френски артикули, американският президент отговори, заявявайки, че първата дама Мелания Тръмп „ обича френското вино “.

Еманюел Макрон приветства " доближаването " на срещата на върха на водачите на Г-7 по редица основни интернационалните въпроси след тридневни диалози, доминирани от иранската нуклеарна рецесия, търговията и пожарите в Амазонка.-->

" Успяхме да намерим действителни точки на доближаване, невиждани, доста положителни, които ще ни разрешат да продължим напред по доста потребен метод ", сподели Макрон на конференцията с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Макрон призна, че е имало " раздразнителност " преди срещата на върха на фона на напрежението сред Съединени американски щати и Европа по редица въпроси.

Тръмп от своя страна съобщи, че Макрон е приключил " фантастична работа " по Г-7 , като сподели, че това е била " доста сплотяваща " среща.

" Това бяха доста специфични, доста сплотяващи два дни и половина и желая да ви благодаря ", сподели Тръмп на своя хазаин.

Макрон и Тръмп, които от време на време бяха в бурни връзки през последните две години, завършиха конференцията с здрависване и прегръдка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР