Магнитна буря се очаква да удари Земята в последния ден

...
Магнитна буря се очаква да удари Земята в последния ден
Коментари Харесай

Магнитна буря удря Земята през почивните дни

Магнитна стихия се чака да удари Земята в последния ден на август. Предупреждението е на Центъра за прогнози на галактическото време към Американската национална организация за проучване на атмосферата и океаните. Причина за геомагнитното разстройване е високоскоростен безоблачен вятър. На този стадий прогнозата е за лека магнитна стихия (G1).
Геомагнитната офанзива ще стартира вечерта на 31 август, когато планетарният показател ще е със стойност 4 по 10-степенната канара. На 1 септември се чака кулминационната точка на бурята. Индексът може да скочи до степен 5-6, оповестява още Нова телевизия.

Слабите геомагнитни стихии се усещат най-вече от хората с проблеми на сърдечно-съдовата система, изясняват лекари. Възможни са сърдечни конвулсии, замаяност, главоболие и липса на централизация. Смущенията в магнитното поле могат да влияят и на хора с психологични разстройства.

При сходни обстановки от време на време има и съмнения в електроенергийната мрежа. Уязвими са и спътниците, осигуряващи навигационна информация.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР