Месец май е изключително разнообразен и интересен откъм премиерни филми

...
Месец май е изключително разнообразен и интересен откъм премиерни филми
Коментари Харесай

Павел Симеонов: Месец май е изключително разнообразен и интересен откъм премиерни филми на големия екран

Месец май е извънредно разнороден и забавен откъм премиерни филми на огромния екран – от сантименталните, комерсиални, артхаус филми до хоръри и научна фантастика. Това разяснява в предаването " Сториборд " на Радио " Фокус " кинокритикът Павел " Пачето “ Симеонов.

" Измислени другари " (IF) на режисьора, сценарист и артист Джон Кразински е един от филмите в майския киноафиш. " От самия факт, че е сниман от Януш Камински, който снима съвсем всички филми от доста време насам на Стивън Спилбърг, излиза наяве, че по някакъв метод този филм желае да улови класическата спилбъргова детска магия, " сподели той и изясни, че става въпрос за едно момче, което открива скрито общество от измислени другари, които съществуват в действителност. Според него това е общоприет детски филм, като може би му липсва нещо по-конкретно като структуриращ детайл, като спор. " Според мен много огромна част от кино лентата е просто запознанство с разнообразни същества, нито едно от които не е изключително впечатляващо или не подсказва за някакво супер надълбоко въображение от страна на Кразински. "

От хорър жанра двете заглавия този месец са: " Абигейл " (Abigail) и " Карти на гибелта " (Tarot), като по думите на кинокоментатора " Абигейл " е по-скоро хорър комедия със извънреден детайл в него, което прави кино лентата много неуместен и му се губи салдото.

Новият филм от известната поредност " Планетата на маймуните " – " Кралството на планетата на маймуните " (Kingdom of the Planet of the Apes) е началото на планувана нова трилогия и съставлява по-стандартна, напълно приятна версия на предходната трилогия от поредицата, счита Павел Симеонов, като съгласно него образните резултати във кино лентата са в действителност впечатляващи. По думите му този филм е със относително по-високо качество от множеството други филми с подобен мащаб и бюджет.

Според водещия на предаването Благой Д. Иванов това е филм, който следва една изключително разумна нишка на еволюция, която е обвързвана и с метода, по който един обществен строй може да се трансформира и даже да рухне. Филмът демонстрира по какъв начин маймуните могат да се трансфорат в същите чудовища, каквито са били и хората в някаква степен преди тях. " Това е по-скоро предизвестието на тази поредност, че разсъдъкът и нашите упоритости, без значение какъв е нашият биологичен тип, могат да раждат чудовища в съзнанието, които да ни завладеят. Смятам, че властта покварява без значение дали си маймуна или човек, " изясни той.

Френският филм " Звярът " (La bête) с Леа Сейду, който е акомодация по претекстове от повестта " Звярът в джунглата " от Хенри Джеймс, също може да се види в кината през този месец. " Филмът споделя за човек, който не може да открие любовта, даже когато тя е пред него, в три разнообразни времеви интервала. Това е доста забавна концепция, която е направена по много нетрадиционен метод, " счита кинокритикът.

" Отвлечен " (Kidnapped) на Марко Белокио е европейско жанрово кино, което наблюдава битката на едно семейство да върне своя похитен наследник, като от фамилна драма историята придобива политическо измерение. " За хора, които желаят обичайно европейско кино, мисля че това е филмът за тях този месец, “ съобщи кинокритикът Павел " Пачето “ Симеонов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР