Магистрати от Административен съд-Пловдив потвърдиха решението на колегите си от

...
Магистрати от Административен съд-Пловдив потвърдиха решението на колегите си от
Коментари Харесай

Окончателно: Намалиха глобата на биоцентралата в Труд от 20 ...

Магистрати от Административен съд-Пловдив потвърдиха решението на сътрудниците си от Районен съд, с което наложената санкция от РИОСВ-Пловдив на биоцентралата в с. Труд 20 000 лв. бе понижена на 2000 лева Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Максималната глоба от 20 000 лева бе наложена от екоинспекторите на биоцентралата за усетена неприятна миризма. Проверката била осъществена през октомври предходната година след сигнал по телефона. При инспекцията на място инспекторите фактически открили неприятна миризма и съставили наказателно разпореждане с санкция за 20 000 лева на притежателя на оборудването.

Санкцията е обжалвана първо пред Районен съд, който я понижава като размер 10 пъти. От биоцентралата обаче апелират пред горната инстанция - Административен съд, като упорстват санкцията да бъде напълно анулирана. Магистратите от Административен съд потвърдиха решението на Районен съд. В хода на делото магистратите одобряват, че нарушаването несъмнено е открито, само че от РИОСВ-Пловдив не са показали претекст за налагане на оптималния размер на глобата. Така санкцията е понижена до минималния размер от 2000 лева

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР