Лютеницата е една от най-популярните разядки в България. Основната съставка

...
Лютеницата е една от най-популярните разядки в България. Основната съставка
Коментари Харесай

Трикове, с които лютеницата ще стане бързо

Лютеницата е една от най-популярните разядки в България. Основната съставна част на този артикул не са тиквички или патладжан, а червени чушки.

Във всеки магазин ще намерите редици от консерви и буркани с всевъзможен размер с апетитно червено-оранжево наличие. Но готовите артикули на консервните заводи не могат да се сравнят с домашна лютеница, чиято рецепта е друга за всяка българска стопанка.

През август-септември, когато в България стартира сезонът за бране на чушки и цените за тях падат фрапантно, всички се стремят да прибират лютеница в съвсем индустриални мащаби.

Как се готви най-вкусната домашна лютеница?
 Лютеница сподели какъв миш-маш са правосъдната ни система и законът Лютеница сподели какъв миш-маш са правосъдната ни система и законът
Сериозен скандал се оформя във връзка с една от най-популярните марки лютеница в България - " Лютеница Първомай ". Причината – р...

Пропорциите зависят от характерностите на суровините и рецептата, която, както към този момент писахме, е друга за всяка стопанка. Ето за какво най-важното е да разберете главните правила на готвене. Ето ги и тях:

- Чушките са основата на ястието. Обемът на чушките би трябвало да бъде повече от половината. И те би трябвало да са с високо качество, узрели, месести и ароматни. Най -добре е да употребявате сорта капия, в краен случай ще се оправят и други ароматни сладки сортове.

- Чушките би трябвало да се изпекат. В идеалния случай би трябвало да употребявате чушкопек, само че можете да готвите зеленчуци на открит огън, във фурната, на скара или на скара.

- Доматите също би трябвало да са узрели, може би даже леко презрели и ароматни. Това е значимо, в случай че не желаете да се оплаквате по-късно, че тези ястия не са вкусни.

- След изпичане чушките би трябвало да се обелят от изгорялата кожа. Просто ги поставете в торба и ги завържете и след половин час зеленчуците ще се „ изпотят “ и кожата ще се отлепи сама.
 Как да си приготвим домашна лютеница Как да си приготвим домашна лютеница
Необходимите артикули: - 10 кг чушки/пипер - 4 кг патладжан - 6-7 кг домати (2 кг доматено пюре) - 1 чаена чаша олио - 3 супени лъ...

- Зеленчуците в този момент се пюрират самостоятелно - до гладкост или на ситно. Във втория случай получавате „ едросмляна лютеница “, в първия - „ финосмляна “.

- Не допускайте да останат семена в пюрето! Това мощно скапва усета.

- Следващият стадий е самото готвене. Пюрето се пържи при непрестанно безредие, до момента в който водата се изпари. Лесно е да се ревизира готовността - в случай че прекарате лъжица по повърхността на сместа, би трябвало да остане диря.

- От подправки обичайно се прибавя кимион. Но можете да експериментирате.

- Готовите лютеници се трансферират в чисти буркани и се стерилизират за половин час. Ако планирате да ядете лютеница незабавно, тогава можете да извършите без дезинфекция.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР