Продуцентите на филма Гунди - легенда за любовта“ – Иван

...
Продуцентите на филма Гунди - легенда за любовта“ – Иван
Коментари Харесай

Филмът за Гунди - 4 милиона, писали сценария 5 години!

Продуцентите на кино лентата „ Гунди - легенда за любовта “ – Иван Христов и Андрей Арнаудов разкриха, че лентата коства над 4 милиона лв..

„ За страдание България не е прозряла тази нужда и ние се нагърбихме да осъществяваме филм, който е прекомерно огромен за родните мащаби. Той коства над 4 милиона лв., а подобен бюджет е безусловно невероятно да се върне единствено от продажбата на билети. Просто подобен е пазарът у нас, само че няма да ви занимаваме със сметки. Целта ни е да създадем сполучлива огромна продукция, тъй като тя ще отвори път да се осъществят още огромни български филми и по този начин да се промени целия пазар “, споделя Андрей.

Резултат
Сценарият за лентата, която ще излезе по кината на 18 октомври, е подготвян цели 5 години. „ Малко суха статистика за кино лентата „ Гунди - легенда за любовта “.

Над 5 години подготовка на сюжета. Около година преподготовка за фотоси. Около 70 снимачни дни. Над година следснимачен труд за монтаж, тон, музика, компютърна анимация (да, вярно чухте - компютърна анимация). Около 600 индивида екип. В това число над 150 индивида кастинг. И още доста, доста работа... “, споделя от своя страна Иван Христов в Youtube канала им „ Иван и Андрей Неофишъл “.

Този филм е резултат от съвсем осемгодишен труд. Плод е на съществени старания и на безчет компликации. „ Мотивира ни желанието да събудим загатна за великите персони от по-новата ни история, които не получават задоволително самопризнание в актуалната памет. Защото българинът в 21 век стана доста забраван “, добавя още Иван.

Памет
Продуцентите са безапелационни, че не са избрали да създадат филм за Гунди единствено тъй като са левскари, а тъй като Гунди е част от най-новата история на България и тъй като такива имена би трябвало да останат във безконечния мавзолей на славата, а вместо това са застрашени от давност.

„ Гунди е първата ни стъпка, тъй като споменът за него към момента всеобщо участва в националната памет. Планирали сме по-нататък да продължим с филми за други велики персони, имаме още няколко подготвени сюжета, само че е рано за тази тематика. Важното е, че такива продукции подвигат самочувствието на нацията и го вършат по-здраво и по-силно. А българското общество сега повече от всеки път има потребност от единство. Всички страни създават филми за своите герои, единствено България – не “, безапелационен е Андрей.

Продуцентите демонстрираха и фрагменти от персоналните си телефони, които сами са снимали на терен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР