Руската армия продължава да увеличава усилията си в Покровското направление,

...
Руската армия продължава да увеличава усилията си в Покровското направление,
Коментари Харесай

Украинският генщаб: Русия напада най-активно към Покровск

Руската войска продължава да усилва напъните си в Покровското направление , заяви във вечерния си отчет Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. Тук броят на военните конфликти се усили до 30. Информацията е представена от Руската работа на Би Би Си.

Генералният щаб заяви, че като цяло на фронтовата линия съветската войска продължава настъпателни дейности , а украинските бойци държат линията на защитата и реагират остро на дейностите на нашествениците.

В четвъртък броят на конфликтите набъбна до 79.

Украинските войски не престават да се опълчват на съветската атака в  Харковското направление , където от началото на деня Русия нападна пет пъти и продължава опитите си да щурмува украинските войски в региона на град Волчанск.

Четири конфликта са станали в района на Купянск .
 Украйна евентуално отстъпва и край Купянск
Украйна евентуално отстъпва и край Купянск

Киев твърди, че удържа позиции в Харковска област

В Лиманското направление съветските войски ненапълно усилиха интензивността на бойните дейности. Броят на офанзивите е повишен до пет, една от които към момента продължава.

В Краматорско направление съветските войски 13 пъти се пробваха да пробият украинската защита, като нанесоха въздушен удар в региона на Часовой Яр.

В Курахвско направление съветските войски се пробваха да извършат щурмови интервенции осем пъти. Силите за защита са отбили сполучливо всички офанзиви край Константиновка, Новомихайловка и Красногоровка, съгласно отчета на Генералния щаб на украинските въоръжени сили.

Във Времовско направление съветските войски се пробваха осем пъти да отхвърлен украинските елементи от позициите им при Старомайорски, Николски и Урожайни, само че отстъпиха, откакто получиха отпор.

В Приднепровско напправлние съветската войска не се отхвърля от опитите си да изтласка украинските бранители от Кринки, от началото на деня украинските позиции са били атакувани шест пъти. В отчет на Генералния щаб на украинските въоръжени сили се показва, че съветските войски са претърпели загуби и са отстъпили.
 Русия блъснала с
Русия блъснала с " Искандер " украински комаден пункт край Харков

В резултат на удара бяха изцяло унищожени командният пункт на бригадата, склад с муниции и към 50 военнослужещи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР